avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributii asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributii asociatie proprietari

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de cateva luni portiunea de tavan din baie, din jurul coloanei comune, este umeda continuu, a inceput sa se deterioreze si sa cada tencuiala. Ca prim pas, am luat legatura cu vecinii de deasupra, evident comunicandu-mi-se ca in apartamentele lor nu sunt probleme. Indreptanadu-ma catre presedintele asociatiei de proprietari si administrator pentru aducerea unui instalator si eventuale verificari, mi s-a transmis ca este de datoria mea ca proprietar sa fac acest demers si ca nestiind de unde provine defectiunea ar fi inutil deoarece cu greu ar accepta cineva sa sparga tavan, pereti pentru a investiga. Intrebarea mea este urmatoarea: fiind vorba despre o potentiala defectiune pe coloana comuna, nu intra in responsabilitatile asociatiei de proprietari aceste verificari, mentenanta spatiilor si tevilor comune?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
ramonavlascean, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:10, 21 Septembrie 2020
Ba da, în cazul descris de dvs. se aplica art. 31 din legea 196 /2018.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Problemă coloană comună Fantasmagoric Fantasmagoric Bună ziua, În urmă cu ceva vreme am observat ca începe să se umezească tavanul de la baie. În tot acest timp, situaţia s-a agravat şi tencuiala ... (vezi toată discuția)
Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)