avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Buna ziua. Parintii soțului meu doresc trecerea casei pe numele sau, cu conditia ca ei sa se foloseasca de casa cat sunt in viata. Din cate am inteles se poate face un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct.Tin sa mentionez ca sotul mai are un frate. Avand in vedere aceasta situatie, imi puteti spune daca acesta poate fi contestat de catre fratele lui dupa decesul socrilor? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:41, 22 Septembrie 2020
Ca sa nu poata fi contestat și dacă vreți neaparat vânzare, trebuie să fie prezent și fratele sotului.
Prezenta acestuia este necesară sub aspectul recunoașterii caracterului oneros al actului. Adică a faptului că soțul dvs a achitat efectiv prețul părinților, iar actul nu este o donație deghizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare cu nuda prorprietate sau ....? crinaramona crinaramona Buna ziua! Vreau sa cumpar de la parintii mei casa in care locuiesc. Avand si un frate, care nu se intereseaza de soarta lor, cum trebuie sa procedez? ... (vezi toată discuția)