avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, As dori sa stiu daca proprietarul unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, As dori sa stiu daca proprietarul unui apartament ...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca proprietarul unui apartament incadrat la clasa de risc seismic 1 are vreo raspundere penala in fata chiriasului sau familiei acestuia in cazul unui cutremur mai mare daca proprietarul a incheiat cu chiriasul un contract de comodat sau un contract de inchiriere. De asemenea, as dori sa stiu daca, in calitate de proprietar, sunt acoperit legal daca mentionez in contractul de inchiriere ca este vorba de un apartament cu risc seismic 1 si ii cer chiriasului sa ia la cunostinta si sa isi asume pe propria raspundere orice potential risc in cazul unei calamitati naturale. Va multumesc pentru lamuriri! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 09:39, 24 Septembrie 2020
Conform dispozitii in vigoare proprietarul detine obligatia legala sa asigure starea tehnica a bunului proprietate
Conform dispozitii in vigoare asociatiile de proprietari detin obligatia sa asigure starea tehnica a partii comune de condominiu,sa asigure reabilitarea imobnilului de locuit in comun
Nu poate fi facut responsabil chiriasul pentru situatia speciala de eventual cutremur,in conditiile in care imobilul nu a fost reabilitat
Cuvantul" reabilitat" e fost compromis de unii vanatori de apartamente.Care vor sa vanda apartamente in blocuri cu risc seismic dar izolate termic si spun ca" blocul a fost reabilitat" ca si cand polistirenul are un rol structural.Blocul trebuie consolidat structural.Oricum cred ca primariile ar trebui sa izoleze termic mai intai blocurile sigure.Cele cu risc seismic consolidate ca structura de rezistenta intai si izolate termic ulterior.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

obtinere acord vecin bunà ziua! mà confrunt cu o situatie pentru care và rog sà ... magda1612 magda1612 Bunà ziua! Mà confrunt cu o situatie pentru care và rog sà mà ajutati cu un ràspuns avizat. Am mostenit o càsutà bàtràneascà de la bunicii mei; ... (vezi toată discuția)
Buna seara! părinții mei poseda un apartament într-un imobil ... RM RM Buna seara! Părinții mei poseda un apartament într-un imobil încadrat la categoria 2 risc seismic. Dorim sa asiguram apartamentul si nu reușesc sa găsesc ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de cutremur din partea statului CarolPopescu85 CarolPopescu85 Buna ziua, Imi cer scuze in cazul in care acest subiect a mai fost abordat in forum - as dori sa stiu daca in cazul unui dezastru precum prabusirea unu bloc ... (vezi toată discuția)