avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost inselat pe OLX. Ce este de facut?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost inselat pe OLX. Ce este de facut?

Buna ziua!

In urma cu o lnuna am apelat la serviciile unui individ de pe OLX.
Aveam o tableta cu ecranul fisurat si nu am gasit un service local care sa se ocupe in timp util/pret rezonalbil de problema ecranului.

Am gasit pe OLX un service din Iasi, iar respectivul parea de in credere, avand contul activ din 2011.
In prima faza am luat legatura cu individul Adrian Biru prin intermediul OLX, iar ulterior l-am sunat pentru mai multe detalii.
Am trimis tableta la reparat in data de 24 august 2020. Peste 2 zile l-am sunat ca sa-mi confirm faptul ca a ajuns unde trebuie, el a confirmat ca totul este okay si va fi gata pana vineri (28.08), cel tarziu luni (31.08).

Ulterior am luat legatura cu el telefonic si prin SMS. La inceput imi spunea ca va fi gata de pe o zi pe alta... Iar ultima data cand am vorbit cu el (saptamana trecuta) a spus ca este in proces de mutare, iar lucrariile sunt amanaete pe timp nedeterminat, deci tableta mea "va fi gata cand va fi gata."

I-am explicat ca raspunsul lui este total neprofesional si ca nu ma multumeste. I-am spius sa-mi trimita o poza cu tableta ca sa vad si eu in ce stadiu este lucrarea. Evident ca nu a vrut motivand ca nu are timp. Am "acceptat" raspunsul si l-am rugat sa o trimita inapoi asa cum este. Evident ca a refuzat si a invocat o scuza penibila ca nu se poate.

Sunt constient ca mi-am luat "scam", dar ce nu inteleg eu este motivul pentru care ar face asta. Imediat ce mi-am dat seama ca nu voi mai intra in posesia iPadului, l-am blocat din iCloud... Singurul lucru pe care il poate face este sa vanda bateria si carcasa (300-400 lei).

Sunt cnstient ca nu voi mai recupera tableta respectiva, dar ce as putea face din punct de vedere legal? As vrea ca nemernicul acesta sa nu mai poata pacali si alti oameni si evident m-as simti mult mai bine daca as sti ca a fost pedepsit intr-un fel sau altul.

Pana acum nu am avut experiente cu politia and stuff, dar as vrea ca zilele viitoare sa fac o vizita la sectia de politie si sa depun o plangere impotriva individului.
Care ar fi cel mai eficient mod prin care as putea sa-i fac cateva zile negre?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
claudiu911, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudiu911 , utilizator 20:20, 22 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~


Av. Liviu Voinea a scris:

Dle,ati deschis 2 topicuri.

Aici dati mai multe detalii,si se pare ca nu e vorba de inselaciune,ci de atragerea raspunderii civile contractuale.

Justitia nu este pt a face dvs zile negre cuiva,si trebuie sa apelati la ea cu buna credinta.



Îmi cer scuze, dar am încercat să editez/șterg topicul precedent dar nu am reușit.

Nu știu sigur dacă este înșelăciune sau nu, dar mintea mea neavizatã consideră că am fost înșelat/scamat/țãpit din moment ce individul respectiv mi-a spus că toată lucrarea va fi gata într-o săptămână și deja a trecut o lună. L-am rugat să o trimită iPadul așa cum este și mi-a spusa că nu se poate. Iar astăzi după ce am postat aici am încercat să-l recontactez telefonic și prin SMS, iar el nu răspunde.

Justiția cred că este pentru a face dreptate, iar motivul pentru care apelez la justiție consider că este irelevant.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune olx am comandat un telefon prin olx, cu plata ... curatedby curatedby URGENT inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet ... (vezi toată discuția)
Inselatorie olx.. Saur0n1233 Saur0n1233 Buna ziua. De curand am cumparat 2 boxe smart de pe OLX. Toate bune si frumoase, am vorbit cu respectiva persoana, i-am dat toate datele si acesta a pus ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera bani platiti pe un serviciu online ne prestat ? andreiunicat andreiunicat Buna Ziua tuturor , Acum 6 luni aveam nevoie de un programator ca sa imi construiasca o platforma online am gasit un domn din Braila la inceput omul parea ... (vezi toată discuția)