roxenp123 a scris:
Imi puteti explica care sunt demersurile la partajul amiabil?
Impropriu spus demersuri. Mai degrabă v-ar fi necesară ceva forța de convingere, alături de oarece calități de negociator și, evident, bani/finanțare pentru
sultă (contravaloarea în bani a părții lui din casă).
L-ați întrebat măcar cum vede el viitorul în ecuația aceasta (pământul al dvs. casa împreună, deja divorțați)?
Intenționează să plece ori stă bine mersi? Trebuie să fi fost rostit vreodată ceva, cândva, de către părți.
În rezolvarea unei spețe de drept civil se pleacă de la poziția
subiectivă a părților către ... „ce zice legea.” (Când aud întrebări de tipul „ce zice legea în cazul cutare” - și acela descris în doi peri - mă ia cu rău de la lingurică, vorba lui Creangă). Legea are caracter de generalitate. (E scrisă pentru toți și depinde ce faci cu ea).
Drumul de la particular (situația de fapt, inclusiv de viață din speță) către general (legea) poate să ducă acolo unde vreau eu să mă ducă.
Drumul de la general (legea) la particular poate să ducă ... și-n prăpastie. Ca orice cărare pe care mergi fără să știi încotro te îndrepți.
Discutați cu avocatul ales de dvs. și căutați împreună soluții. (Avocatul nu e doar pentru „război”/proces. Vă poate ajuta și în negociere).
Copiii nu au vreun drept asupra bunurilor părinților lor. Și nici părinții asupra bunurilor copiilor lor.
Și nu prea cred că suntem în situația în care copiii să fi participat la ridicarea construcției.