avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii ...

Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii si stau inca cu fostul soț. Pământul este luat înainte de casatorie de către mine, deci nu se pune in calcul ramane doar casa sa o împart cu el, intrebarea mea este: casa se împarte la 4? (Eu, el si fetele) sau trebuie împărțită doar între noi 2? Iar că sa deschid partajul cat poate dura acest demers? Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:23, 29 Septembrie 2020
Se împarte intre coproprietari: dvs si soțul. Fetele nu au nicio legătură.
Dacă partajul e unul amiabil, îl puteți încheia la notar. Dureaza in jur de câteva zile, o săptămână.
Dacă alegeți calea instanței, procesul poate dura intre 1-2 ani.
Imi puteti explica care sunt demersurile la partajul amiabil?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
copiii nu au niciun drept cu privire la bunurile părinților, mai departe de dreptul la întreținere cât sunt minori sau în continuarea studiilor, dar maxim până la 25 de ani.
deci bunurile foștilor soți se împart doar între cei doi.
procesele de partaj durează destul de mult, mai puțin de 1 an nu am întâlnit să dureze, iar 1 an este un caz rar și fericit.
varianta cea mai rapidă este la notar, dar numai dacă vă înțelegeți cu privire la modul de ămpărțire.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se face între dvs și soț. Bine ar fi să-l faceți la notar, dar asta presupune o înțelegere amiabilă. În caz contrar, partajul va fi judiciar și va necesita costuri mai mari și un timp de soluționare mai îndelungat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
roxenp123 a scris:
Imi puteti explica care sunt demersurile la partajul amiabil?


Impropriu spus demersuri. Mai degrabă v-ar fi necesară ceva forța de convingere, alături de oarece calități de negociator și, evident, bani/finanțare pentru sultă (contravaloarea în bani a părții lui din casă).

L-ați întrebat măcar cum vede el viitorul în ecuația aceasta (pământul al dvs. casa împreună, deja divorțați)?
Intenționează să plece ori stă bine mersi? Trebuie să fi fost rostit vreodată ceva, cândva, de către părți.

În rezolvarea unei spețe de drept civil se pleacă de la poziția subiectivă a părților către ... „ce zice legea.” (Când aud întrebări de tipul „ce zice legea în cazul cutare” - și acela descris în doi peri - mă ia cu rău de la lingurică, vorba lui Creangă). Legea are caracter de generalitate. (E scrisă pentru toți și depinde ce faci cu ea).

Drumul de la particular (situația de fapt, inclusiv de viață din speță) către general (legea) poate să ducă acolo unde vreau eu să mă ducă.
Drumul de la general (legea) la particular poate să ducă ... și-n prăpastie. Ca orice cărare pe care mergi fără să știi încotro te îndrepți.
Discutați cu avocatul ales de dvs. și căutați împreună soluții. (Avocatul nu e doar pentru „război”/proces. Vă poate ajuta și în negociere).

Copiii nu au vreun drept asupra bunurilor părinților lor. Și nici părinții asupra bunurilor copiilor lor.
Și nu prea cred că suntem în situația în care copiii să fi participat la ridicarea construcției.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Problema impartire apartament StefaniaG StefaniaG Buna ziua, Am divortat acum 2 ani de comun acord, iar intelegerea la notar intre mine si sot a fost ca sa contribuim amandoi la cresterea celor 2 fiice (una ... (vezi toată discuția)
Ce poate aduce divortul? ladyd ladyd Buna ziua ! As vrea sa adresez si eu o intrebare despre o situatie mai dificila.O familie cu patru copii(13- 19 ani)care traieste un calvar din cauza tatalui ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara fara acord ClydeS ClydeS speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are ... (vezi toată discuția)