avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Tatal meu a decedat si s-a dezbătut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Tatal meu a decedat si s-a dezbătut succesiunea.Eu ...

Buna ziua.Tatal meu a decedat si s-a dezbătut succesiunea.Eu împreună cu soră si mama am dobândit cotele aferente fiecăreia.Tin sa mentionez caci părinții au dobândit împreună in timpul vietii o casa si teren.Partajul nu l-am făcut.Mama ar dori sa imi lase tot ce are dumneaei si eu sa am grija de si de înmormântare cand va veni momentul.As dori sa stiu ce ar trebui să facem: v/c cu drept de întreținere și uzufruct viager sau doar uzufruct viager? Ce acte sunt necesare in ambele cazuri ? Eu ar trebui sa platesc valoarea a ceea ce detine dumneaei? Ce ma sfătuiți să fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:30, 24 Septembrie 2020
Mama ce vrea? O sumă de bani? Întreținere?
De înmormântare evident ca veti avea grija. Pana acum nu am vazut om neingropat.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Cuplu căsătorit, fără copii, dar cu nepoți din ambele părți. cum putem să ne asiguram uzufructul pe durata vieții în cazul decesului unuia dintre noi? Inamu Inamu Impreuna cu sotul avem un apt. Si o casa. Nu avem copii, doar nepoti de sora/frate de ambele parti.. Cum putem sa ne asiguram uzufructul pe durata vietii in ... (vezi toată discuția)
Succesiune... ggaby ggaby Buna ziuna ! As avea si eu o intrebare in legatura cu o problema legata de o succesiune . Situatia este urmatoarea : -tatal meu a avut grije de o matuse,de ... (vezi toată discuția)