amenda
am primit o amenda de 1000 ron si intrarea in legalitate cu lucrarile efectuate
Are rost contestatarea amenziii cu un avocat, presupun ca am costuri mai mari ca valoarea amenzii
In caz ca castig daca fac contestatie se anuleaza doar amenda sau si intrarea in legalitate a lucrarii
Aici se dezbat teme de cod rutier.
Daca plingerea contraventionala o faceti prin avocat, puteti sa cereti cheltuieli de judecata si sa va recuperati "investitia", depinde de ce probe aveti, sau de cum a probat cel care v-a dat amenda.
Daca veti obtine anularea PV de contraventie, nu mai aveti nici o obligatie.
Este bine sa platiti in maxim 15 zile jumatate din minimul amenzii, in caz de esec o veti plati intreaga, daca veti cistiga, va veti cere banii inapoi de unde ati platit-o:
Art. 168 cod procedura fiscala
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) În situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
Eu zic sa nu va complicati pentru 1000 de lei, sa nu ceara apoi desfiintarea lucrarii si revenirea la situatia anterioara... sau alte si sa ajungeti sa platiti si demolarea...
Cu banii cheltuiti in instanta angajati un arhitect si demarati procesul de intrare in legalitate.