avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Licența de taxi se poate cumpăra?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Licența de taxi se poate cumpăra?

Licența de taxi se poate cumpăra?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 21:19, 25 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii 38/2003, cesionarea parţială sau totală, după caz, a unui/unor contract/contracte de atribuire a gestiunii serviciului de transport taxi de către titularul/titularii acestora unuia sau mai multor transportatori nu este admisă decât dacă are loc una dintre următoarele operaţiuni:
a) titularii contractelor de atribuire a gestiunii delegate au fuzionat, dând naştere unui nou transportator;
b) titularul contractului de atribuire a gestiunii s-a divizat, dând naştere unor noi transportatori;
c) titularul contractului de atribuire a gestiunii renunţă la una sau mai multe autorizaţii taxi în favoarea unor angajaţi ai acestuia care dovedesc că au dobândit calitatea de transportator autorizat în regim de taxi, dând naştere astfel unuia sau mai multor transportatori, după caz;
d) titularul contractului de atribuire a gestiunii este o persoană fizică autorizată sau o asociaţie familială autorizată care se transformă într-o persoană juridică, dând naştere unui nou transportator.


cos72 a scris:

Licența de taxi se poate cumpăra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta taxi 1964 1964 Buna ziua Sotul meu, are SOCIETATE DE TAXI cu 3 licente +3 masini. Intrebarea mea este urmatoarea? Vrea sa dea 2 licente +2 masini altei societati de taxi ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Se poate ceda pfa taxi? adinadan adinadan va rog ,ajutati-ma si pe mine in legatura cu un PFA.....sotul meu se chinui de ceva timp sa obtine o licenta de taximetrist,fara nici un rezultat ... (vezi toată discuția)