Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Am cumparat in anul 2007, un apartament cu compus din suprafata utila de 45 mp si terasa de 5 mp,compus din 2 CAMERE, bucatarie, baie, hol, debara, cota aferenta din partile indivize comune din constructie) intr-un ansamblu rezidential, pe baza unui ante-contract de construire si vanzare-cumparare imobil cu finalizare in decembrie 2008. In concluzie finalizarea lucrarilor a intarziat cu 1 an, adica decembrie 2009, dar problema cea mai mare ar fi ca la momentul semnarii contractului de vanzare -cumparare, apartamentul inscris in Cartea funciara este compus din debara, baie, CAMERA, bucatarie, hol, cu suprafata utila de 47,93 mp si terasa 3,36 mp cu cota parte din partile de uz comun.
Constructorul a spus ca aceast detaliu a fost intampinat pentru ca un apartament cu 2 camere trebuia sa fie compus din minim 50 mp utili, conditie ce nu este indeplinita in fapt.
Intrebarea mea este in ce masura ma poate influenta aceasta modificare? Ce avantaje sau mai degraba ce dezavantaje exista in urma acestei modificari?
Problemele vor aparea in momentul in care veti dori sa vindeti....si veti face cadastrul. Eventualul cumparator, la fel ca si dv, isi va pune aceleasi intrebari, iar daca va fi implicata vreo banca, actele trebuie sa fie perfecte, realitatea de pe teren sa coincida cu cea din documentatie.
@jurist clement, leziunea ii priveste minorii intre 14 si 18 ani, adica pe minorii cu capacitate de exercitiu restransa.Iar anulabile pentru leziunesunt numai actele juridice civile care sunt acte de administrare si au fost incheiate de minorul intre 14-18 ani singur, fara incuviintarea ocrotitorului legal, fiind lezionare pentru minor.
Avem in vedere un antecontract , semnat inainte de finalizarea constructiei.
Problema s-ar pune intr-adevar ca ceea ce este trecut in acte sa existe si in concret, adica imobilul sa contina intocmai acele incaperi mentionate in acte, indiferent daca suprafata utila ar fi aceeasi din acte. Daca dvs. acceptati finalizarea contractului in aceste conditii , consider ca ar trebui operate modificarile care impun, pentru a nu face inscrierea in cartea funciara si a acelei camere care de fapt nu s-a mai construit. In rest, nu sti u ce clauze aveti trecute pe acolo, insa la fel de bine ar putea constitui un motiv pentru rezolutiunea contractului , fiindca n u s-a respectat nici proiectul si nici constructia nu s-a finalizat la termen.
Referitor la problema mea, as dori sa mentionez ca suprafata utila mentionata si in precontract si in contractul de vanzare-cumparare este aproximativ aceeasi, diferenta ar fi ca apartamentul in realitate respecta schita si cotele din antecontract (fiind unul cu 2 camere), dar in contractul de vanzare-cumparare pe care inca nu l-am semnat apare doar cu 1 camera, de suprafata insumata a celor 2 camere care sunt existente de fapt.
Intrebare este daca sa il semnez sau nu?
In speranta ca m-am facut inteles,
Va multumesc!
Am dobandit acest apartament printr-un "antecontract de construire si vanzare-cumparare imobil".
De aceasta problema m-am confruntat astazi, la momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare, dupa receptia apartamentului, intr-adevar nu am fost instiintat niciodata despre aceasta modificare din acte (ptr ca la fata locului apartamentul are 2 camere, cum apare si in precontract), poate ca asta a fost si ideea, in caz ca nu observ, cu atat mai bine.
Mp utili
camelia_g
Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)