avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cota indiviza apartament,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cota indiviza apartament,

Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament compus din una camera si dependinte, cu o suprafata utila de.....precum si cota indiviza de 1,71% din suprafata de folosinta comuna a imobilului si dreptul de folosinta, pe toata durata constructiei, asupra terenului aferent acestuia in suprafata de 6,8 mp, cota indiviza. Acest act de vanzare cumparare a fost incheiat in 2003. Cand am frunzarit actele puse la dispozitie de catre proprietar am gasit si actul de proprietate pentru terenul de 6,8mp dar pe numele primului proprietar al apartamentului. Nu stiu de ce notarul care a incheiat actele in 2003 nu a vandut si terenul daca exista act de proprietate si vanzarea sa facut la aceea data cu primul proprietar(cel care imi vinde este al doilea eu trebuind sa fiu al treilea). Cum procedez in aceasta situatie pentru a putea deveni proprietar si pe teren? Este posibil ca in viitor sa am probleme cu primul proprietar care conform actelor este proprietar pe cota indiviza?

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:32, 12 Februarie 2012
Nu aveti probleme....odata cu apartamentul vi s a vandut si acea cota parte din teren,,,mergeti la notarul care v a facut vanzarea ca sa va lamuriti...ca am vazut ca e a doua oara cand postati aceeasi intrebare...scoateti un extras de carte funciara si vedeti care e situatia si daca se impune se face o rectificare a actului desi nu cred ca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza apartament- transamiter, vanzare armada_maxima armada_maxima Pentru apartament in contractul initial (1971) cu statul scrie: "[b]locuinta proprietate personala se va construi... cu o suprafata de 70 mp si o cota ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie in bloc avoovi avoovi Salut. Cu ceva ani in urma am cumparat uscatoria de pe palier, alaturata garsonierei mele. Am intocmit chitante olografe de vanzare cumparare cu absolut toti ... (vezi toată discuția)