avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza apartament- transamiter, vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza apartament- transamiter, vanzare

Pentru apartament in contractul initial (1971) cu statul scrie:

"locuinta proprietate personala se va construi... cu o suprafata de 70 mp si o cota indiviza de 2,30% din partile si dependintele imobilului. Pretul este de x lei" se face repeptia cu pv asupra apartamentului si a dreptului de folosire a terenului pe durata constructiei.

in 2003 proprietarul 1 vinde proprietarului 2. in contract scrie:

" vindem proprietatea noastra (se descrie apartamentul) precum si cota indiviza 2,30 aferenta partilor si dependintelor imobilului. de asemenea transmitem cumparatorilor dreptul de folosinta atribuit pe durata constructiei asupra cotei indivize de teren aferent locuintei in suprafata de x mp"

in 2009 intre proprietarul 2 si 3 in contract scrie:

"se descrie vanzarea apartamentului . apoi fraza noua: imrepuna cu apartamentul se transmite si cota indiviza de 2,30% din dreptul de proprietate asupra partilor...care sunt de folosinta comuna...precum si dreptul de folosinta pe durata constructiei asupra cotei indivize de teren 8mp care urmeaza regimul art 36, leg18/1991"

Intrebare: actele sunt legate? exista ceva probleme?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
armada_maxima, utilizator
Cel mai recent răspuns: armada_maxima , utilizator 20:36, 26 Noiembrie 2009
Actele sunt perfect legale. Nu exista nici un fel de problema. Care va este nelamurirea?
buna seara!
in perioda scursa intre semnarea celor 2 acte, ultimul prop a obtinut si TP pt cota indiviza de teren
la I contract deVC nu exista motiv pt acre s-atransmis doar un dr de folosinta pe toata durata de existenta a constructiei, la al II lea contract s-a obtinut TP teren.
tocmai ca nu exista nici un titlu de proprietate. sunt ok , legale?
vad ca ati modificat ceva in mes initial
in primul contract se transmite dr de folosinta asupra cotei indivize de teren, iar in cel de al II lea se transmite dr de prop?
am adaugat ceva, dar fara relevanta. am luat pasaje din contract.

neclaritatea mea este :cota indiviza imobil se refera si la teren? sau sunt notiuni separate?

nu vad transmiterea nici unui drept de proprietate...(daca ma exprim bine)

-in contractul din 2003 se vinde apartamentul precum si cota indiviza de 2,3
- apoi in 2009 se vinde apartamentul si se transmite cota indiviza...

Alte discuții în legătură

Cota indiviza mare nicoletabugeanu nicoletabugeanu Buna ziua, In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 mp, impreuna cu dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)