avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! Cine anume poate constata o contraventie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! Cine anume poate constata o contraventie rutiera?

Salutare! Cine anume poate constata o contraventie rutiera?

Si anume - am fost tras pe dreapta de un agent al Inspectoratului Judetean de Politie (Biroul de Investigatii Criminale - *nu sunt insa absolut sigur) si amendat pentru lipsa celui de-al doilea triunghi reflectorizant din trusa auto.

Cred cu tarie ca atunci cand gresesc sa platesc insa am o singura nelamurire: agentul mai sus mentionat putea constata si sanctiona aceasta abatere?

Cine altcineva in afara de un agent al Politiei Rutiere poate constata si sanctiona o contraventie rutiera?

Cum pot afla de ce Birou apartine agentul constatator?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
stand-up, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:31, 28 Septembrie 2020
Exista si alti politisti care au si atributii rutiere, nu neaparat cei din serviciul rutier. Puteti contesta acel PV de contraventie, pe motivul respectiv, daca sunteti sigur ca nu are atributii in domeniul rutier. Intrebati la politie de acel agent, care e de la serviciul rutier si veti afla de care serviciu apartine.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitatea/ nulitatea unui pvc-nu coincid articolele invocate de agentul constatator CosminLos CosminLos Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la nulitatea/validitatea unui process verbal de constatare (amendă circulație rutieră): Am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - martor fals pandelealin pandelealin Buna ziua ! In primul rand doresc sa va relatez cele intamplate. In seara zilei de 22.11.2010 am fost oprit de catre un agent de politie rutiera ( singur, fara ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)