Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie ...

Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele pandemiei cu coronavirus SARS-CoV-2 pe perioada starii de urgenta/de alerta sunt impozabile?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 28 Septembrie 2020
Da, scrie chiar in textul acestei ordonante. Si o veti declara in Declaratia unica:


Art. XV. -
(1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
....
(5) Pentru indemnizația prevăzută la alin. (1), (11), (2) și (4) se datorează impozit pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, în cotele prevăzute în Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Pfa și contract de colaborator în timp de șomaj tehnic I Jutka I Jutka Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic intreprindere individuala fara angajati Dl_Sandu Dl_Sandu Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total ... (vezi toată discuția)