avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, înstitutie ...

Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, înstitutie cu personalitate juridică, aflată în subordinea consiliului local. Am candidat pe lista de consilieri și în urma alegerilor pot fi consilier local. Vă rog să îmi spuneti daca sunt compatibil cu această funcție de consilier local și dacă voi fi numit ce repercursiuni ar putea fi.
Cel mai recent răspuns: vasileroibu , utilizator 16:29, 28 Septembrie 2020
Legea 161/2003
Art. 88
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
......
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
....
Multumesc ! O zi bună!

Cornel Vasile a scris:

Legea 161/2003
Art. 88
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
......
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajat la primarie, pot candida pentru functia de consilier local? adinaanda adinaanda Buna ziua, Sunt angajat cu contract individual de munca la primarie unde am si domiciliul stabil.Pot candida pentru functia de consilier local .Multumesc. (vezi toată discuția)
Incompabilitate Hunorka Hunorka Dupa fisa postului sunt intr-o functie publica, denumirea postului: functie publica generala,teritoriala,de executie, consilier. Am candidat la alegerile ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)