avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pașaport -cetățean străin - refugiat Grecia- Bună ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pașaport -cetățean străin - refugiat Grecia- Bună ziua! Am câteva nelămuriri in legătura cu următoarea ...

Bună ziua! Am câteva nelămuriri in legătura cu următoarea speța.
Un cetățean strain originar din Siria a obținut statut de refugiat in Grecia. Nu a așteptat emiterea pașaportului, susținând ca durează si 1-2 ani pana la emitere. Așadar a călătorit fără pasaport dorind sa ajungă la rude, dar a fost prins de autoritățile romane și a depus cerere de azil și in România de frica sa nu fie trimis in Siria, deși avea refugiat in Grecia. Între timp, cât a stat in România, a aflat de la familie ca pașaportul este gata dar trebuie ridicat personal. Întrebarea mea este cine l-ar putea ajuta? Ambasa Greciei din București? El se afla pe teritoriul României momentan, in centrul pt solicitanții de azil, dar își dorește sa meargă înapoi in Grecia.
Multumesc antincipat.

Alte discuții în legătură

Statut de refugiat Apatrid123 Apatrid123 Buna ziua,sunt strain rezidenta in Romania am si statut de refugiat.cand am cerut rezidenta permanenta(terman lung)a fost eliberat un permis de sederea ... (vezi toată discuția)
Chemare cetatean strain din non ue Egnar Egnar Buna ziua sant cetatean strain am aplicat pentru azil si am luat azilul ,o am pe sora din partea mamei in Siria si as dorii sa stiu daca ii pot face chemare ... (vezi toată discuția)
Suport cetatean strain mariapopa1975 mariapopa1975 Buna ziua,ma puteti ajuta cu o problema?Sunt casatorita cu un cetatean iranian, de o saptamana,nu are pasaport ci doar viza de sedere in Romania,poate pleca in ... (vezi toată discuția)