avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Statut de refugiat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Statut de refugiat

Buna ziua,sunt strain rezidenta in Romania am si statut de refugiat.cand am cerut rezidenta permanenta(terman lung)a fost eliberat un permis de sederea permanenta membru de familia din cauza ca sotia mea este romanca.dar am ramas cu pasaport de refugiat emis in romania de directia de azil...asa sunt de 6 ani.acum un prieten tot refugiat cu rezidenta permanenta a cerut sa fie permisul lui sa fie pentru membru de familia ca mine cu valabilitate de 10 ani.surpriza de la emigrari i au spus daca face asa pierde statut de refugiat.si ca nu se poate ca il anuleaza azilul.dar eu asa am rezidenta pemanenta ca membru de familia si statut de refugiat.am zis ca poate s a schimbat legislatia cumva dar nu cred .problema este ca eu vreau sa raman refugiat si nu vreau sa am probleme mai ales eu nu pot sa obtin pasaport national fiind apatrid. Am si frica sa ma duc la emigrari sa intreb si eu am acte eliberate de la directia de azil si de la sederea permanenta si mai am un an din documentul de calatorie romanesc. Va intreb daca stiti ceva ca in situatia mea se poate revoca statut de refugiat pe motiv ca am rezidenta permanenta prin casatorie ...cand am depus actele am depus si copia dupa pasaport de refugiat si stiau situatia ...va multumesc

Alte discuții în legătură

Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Apatrid123 Apatrid123 Buna ziua,sunt strain cu statut de refugiat rezident in Romania .dar sunt si apatrid .fara nici o cetateneie.am un permis de conducere romanesc care a fost ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean apatrid ioana.h ioana.h Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana? (vezi toată discuția)