avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Suport cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Suport cetatean strain

Buna ziua,ma puteti ajuta cu o problema?Sunt casatorita cu un cetatean iranian, de o saptamana,nu are pasaport ci doar viza de sedere in Romania,poate pleca in alta tara europeana numai insotit de mine sau doar cu o procura cu semnatura mea?Nu stiu cum sunt regulile legale ,daca puteti sa ma ajutati .Si inca ceva,el a fost refugiat cu cerere de azil poolitic,primea din campus un suport de hrana,acum fiind casatorit de putin timp ,nu are job,poate primi in continuare suport de la statul roman? Daca da ,puteti sa imi spuneti cat ,aproximativ?Va multumesc.
mariapopa1975 a scris:

nu are pasaport ci doar viza de sedere in Romania,poate pleca in alta tara europeana numai insotit de mine sau doar cu o procura cu semnatura mea?

Nu poate pleca nici insotit, nici neinsotit pentru ca nu are document de calatorie. De unde v-a venit ideea cu procura? :)

In legatura cu suportul pe care il primea nu stiu ce sa va spun. Ar trebui sa va interesati la Autoritatea pentru Straini sau sa luati legatura cu lucratorii structurii de care a depins pana acum. As zice ca acum, casatorit fiind cu un cetatean roman, nu prea mai e treaba statului sa il sustine insa daca dvs. aveti venituri mici poate exista vreo forma de ajutor.

:offtopic:
Cum ati reusit sa va casatoriti fara ca el sa aiba pasaport?
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
sunt acte speciale care le pot elibera avocatii care i-au avut in campus
Vreti sa spuneti ca v-ati casatorit in baza unui document de calatorie emis privind protectia umanitara? In acest caz Suportul de hrana il poate primi sotul dvs. in continuare. trebuie sa va adresati celor din campus.Oricum fara a fi insotit de dvs. nu poate calatori, mai ales ca are nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul altor state si alte acte de identitate depinde in ce tara doriti sa calatoriti. Luati legatura cu cei de la autoritatea de straini prin reprezentantii campusului. Daca de abia v-ati casatorit de ce vreti sa-l trimiteti fara dvs.in alte state, nu va este teama ca vi-l fura alta fata? Ideea cu procura e haioasa. Ne casatorim si ne facem o procura unul altuia care cum si in ce parte sa calatorim. Asta e de prin campus sau v-au vandut unii brasoave? Nu va lasati pacalita de zvonuri.Luati legatura cu autoritatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)