avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Relatia primarie - asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Relatia primarie - asociatii de proprietari

Ce "putere" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o reclamatie la primarie. In raspunsul pe care l-am primit mi se da dreptate, se citeaza niste art.din legea 230/2007 si cam atat. As vrea sa stiu ce pot face in continuare, cui sa ma adresez si care ar fi urmatorul pas inainte de a apela la justitie.
Daca este o problema foarte grava va puteti adresa instantei. Nu mai exista alt for la care sa reclamati.
Dar poate, primind raspunsul de la primarie, puteti sa rezolvati totusi in cadrul asociatiei, aratand acest raspuns primit.
Aduceti la cunostinta presedintelui asociatiei raspunsul dat de primarie.
Participati la o sedinta de comitet si discutati cu membrii comitetului.
Participati la adunarea generala si prezentati si acolo problema.
In functie de problema concreta va mai puteti adresa la politie, la autoritatea de sanatate publica, la protectia animalelor, etc.
Si, in ultima instanta, la judecatorie.
Am reclamat faptul ca nu s-a organizat adunare generala de 6 ani si am cerut sa vad anumite documente precum: hotarari ale comitetului executiv luate de la ultima adunare generala si pana in prezent, bugetul de venituri si cheltuieli, statele de salarii si fisele de post ale personalului angajat, etc. Am solicitat aceste informatii in scris presedintelui asociatiei, comitetului executiv, comisiei de cenzori. Nu am primit nici un raspuns la solicitarea mea. In consecinta am depus reclamatie la primarie. Raspunsul de la primarie este ambiguu, iar eu reclam fapte concrete. De aceea as vrea sa stiu care sunt obligatiile primariei si cat de mult se poate implica in activitatea unei asociatii de proprietari.
La prima postare spuneti ca vi se da dreptate, iar la ultima postare spuneti ca este ambiguu.
Poate faceti un efort si ne scrieti reclamatia facuta, dar si raspunsul dat.
Pai.. primaria imi raspunde cam asa : da, aveti dreptate...cf.art.cutare din legea 230/2007 presedintele trebuie sa faca sa dreaga, comitetul si comisia de cenzori tre sa faca sa dreaga. Eu am citit legea si stiu ce trebuie sa faca pres., comitetul si comisia de cenzori. Ce nu stiu este ce pot sa fac eu in situatia in care ei nu isi respecta mandatul...:) Va multumesc pt. raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Mod de actiune a cenzorului in cazul incalcarii prevederilor legale de catre presedinte si comitetul executiv cenzor cenzor La ultimului control efectuat pe o perioada de trei luni am verificat in special legalitatea actiunilor si documentelor asociatiei al carui cenzor sunt.Am ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)