avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Relatia primarie - asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Relatia primarie - asociatii de proprietari

Ce "putere" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o reclamatie la primarie. In raspunsul pe care l-am primit mi se da dreptate, se citeaza niste art.din legea 230/2007 si cam atat. As vrea sa stiu ce pot face in continuare, cui sa ma adresez si care ar fi urmatorul pas inainte de a apela la justitie.
sacalul09 a scris:

almiraeliza a scris:
cine ii poate controla si , cine intocmeste contraventia si cine aplica sanctiuniile in acest caz ! ???

depinde la ce se incadreaza faptele,si biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor au chitantiere pentru amenzi,amenzi pe care le aplica in functie de fapta,cele grave ,delapidari,etc,intra in atributiunea politiei

sacalul09 a scris:

almiraeliza a scris:
cine ii poate controla si , cine intocmeste contraventia si cine aplica sanctiuniile in acest caz ! ???

depinde la ce se incadreaza faptele,si biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor au chitantiere pentru amenzi,amenzi pe care le aplica in functie de fapta,cele grave ,delapidari,etc,intra in atributiunea politiei

multumesc si apreciez raspunsurile dvs. !
in cazul meu, Consiliul Local Cluj, m a trimis sa actionez in instanta ...
iar Politia Cluj mi o dat acest raspuns : " Urmare la petitia dvs. inregistrata ....va facem cunoscut ca aspectele sesizate au facut obiectul mai multori verificari, rezultatul acestora fiinndu va comunicata in scris de catre Compartimentul Proximitate din ..... Va asiguram si pe viitor de intregul nostru sprijini. Seful Politiei Municipiului Comisar de Politie Bontidean Marcel "
acest raspuns l am primit in data de 3. 11. 2005, deatunci, nu am mai primit nimic , absolut nici un comunicat in scris

sperasem si eu, ca, poate mai este vreo autoritate inafara de instanta, la care poti apela , am inteles ca nu este
va multumesc pentru raspuns,
cu respect eliza
ar trebui modificata legea 230 in asa fel incit sa se specifice clar cine are obligatia de a sanctiona contraventional abaterile conducerilor asociatiilor de proprietari/locatari (in mod normal chiar pe numele acestor membrii, pe baza ultimului proces verbal de alegeri), acest atribut trebuind a fi al serviciului de relatii cu AP/AL. dar SA SE SPECIFICE IN MOD CONCRET, altfel fiecare fuge de raaspundere.
proprietarii sint obligati prin legea 230 si hg1588 ca sa intenteze proces asociatiilor de proprietari pt incalcarile legilor, altfel ilegalitatile fiind "legale". iar exemple au fost prezentate cu duiumul. din pacate :(
Doamna Eliza,
Va intelegem demersul! Opinia mea este sa mergeti (in 2010 si nu singura, poate mai "gasiti" cativa vecini carora le pasa) in audienta la dl. primar de Cluj, inarmata cu un material scris, eventual cu raspunsurile primite de la onor subalternii dumnealui de la Seviciul As. prop. care nu sunt in stare sa aplice prev. L 230. Amintiti-i d-lui primar prev. L 230, art. 55, 56 - punctul 4, art. 57...
Sa stiti ca de obicei (asa este la Iasi), orice raspuns primit de dvs. de la Serv. as. prop., ajunge si la as. prop. din care faceti parte. Conducerii as. prop. i se v-a atrage atentia in mod serios privind respectarea legii. Daca constata in continuare nereguli, poate aplica sanctiuni, potrivit art. de mai sus, unde se spune si cine aplica aceste sanctiuni - cu referire directa la dl. primar (prin subalterni desigur)!
Apoi, in primul trimestru al anului 2010 este necesar ca as. dvs. sa tina AG ordinara. Daca sesizati ca nici in aceasta perioada nu au de gand sa-si faca treaba, incercati mobilizarea a cel putin 20% dintre proprietari si convocati dvs. aceasta AG. Vor fi obligati sa se prezinte. Atentie, la AG astfel convocata, trebuie sa fiti prezenti toti cei 20% dintre initiatorii AG! Puteti face schimbari, daca aveti cu cine... Trebuie sa va pregatiti pentru orice eventualitate. Succes!
Adam Grecu a scris:

Doamna Eliza,
Va intelegem demersul! Opinia mea este sa mergeti (in 2010 si nu singura, poate mai "gasiti" cativa vecini carora le pasa) in audienta la dl. primar de Cluj, inarmata cu un material scris, eventual cu raspunsurile primite de la onor subalternii dumnealui de la Seviciul As. prop. care nu sunt in stare sa aplice prev. L 230. Amintiti-i d-lui primar prev. L 230, art. 55, 56 - punctul 4, art. 57...
Sa stiti ca de obicei (asa este la Iasi), orice raspuns primit de dvs. de la Serv. as. prop., ajunge si la as. prop. din care faceti parte. Conducerii as. prop. i se v-a atrage atentia in mod serios privind respectarea legii. Daca constata in continuare nereguli, poate aplica sanctiuni, potrivit art. de mai sus, unde se spune si cine aplica aceste sanctiuni - cu referire directa la dl. primar (prin subalterni desigur)!
Apoi, in primul trimestru al anului 2010 este necesar ca as. dvs. sa tina AG ordinara. Daca sesizati ca nici in aceasta perioada nu au de gand sa-si faca treaba, incercati mobilizarea a cel putin 20% dintre proprietari si convocati dvs. aceasta AG. Vor fi obligati sa se prezinte. Atentie, la AG astfel convocata, trebuie sa fiti prezenti toti cei 20% dintre initiatorii AG! Puteti face schimbari, daca aveti cu cine... Trebuie sa va pregatiti pentru orice eventualitate. Succes!

multumesc pentru interesul si timpul acordat,
dar, tot dvs a ti dat si raspunsull : "..Puteti face schimbari, daca aveti cu cine..."
nu, nu mai am cu cine !
timp de aproximativ 15 ani, am fost 5 - 10 apartamente care ne am starduit sa facem cateceva ! restul erau intodeauna impotriva,
[ faternizau cu administratorul, ca le pasuia cu cheltuielile de bloc, nu le punea penalizare la restantieri - abonati ( numiti astfel de mine, pe cei care aveau situatia financiara buna, dar, luna de luna erau restantieri ) etc. ]
acum, 15 ani am reusit totusi sa il demitem, alegand un nou administrator, dar, adm. demis nu a predat actele administratiei,
ca urmare, noul administrator nu si a putut intra in functie , si a ramas vechiul administrator

in timp, unul cate unul, a abandonat aceasta lupta cu morile de vant parca....
iar cei 3, 4 ramasi, cand au aflat ca, am sesizat si primaria si politia si nu am obtinut macar o verificare sau control, au lasat totul balta, precum am facut defapt si eu in 2005 !
uni, parese ca sunt maipresus de lege ! cel putin astfel stau FAPTELE pana la ora asta !
din 2008 nu mai este administrator, ci a devenit presedinte de bloc, deoarece, in blocul meu, toti fug de functi ! nimeni nu mai vrea sa fie presedinte de bloc, presupun ca, si ei stiu de ilegalitati si nu vreau sa se lege la cap daca nu le doare !
ca urmare, e o nepasare toatala acum ! nu am pe cine mobiliza !
inafara de 2, 3 famili, toti au centrale termice propri, gazul separat, apometre,
ca urmare, acum, chiar ca nu ii mai intereseaza defel ce se intampla in administratie

am facut eu sesizare si la primarul clujului , la timpul potrivit ! am mers pas cu pas cum s ar spune , atunci era taman : Boc,( in audienta ajungi in luni...) am reclamat ca Sefii " Directia Control Serviciul Control Comercial si Protectia Mediului " si Directia Politiei Comunitara serviciul Inspectiei Comerciale " , nu au efectuat un control financiar sau macar o verificare a actelor la administrator,
raspunsul primarului a fost : sa il actionez pe administrator in instanta !
"corb la corb nu isi scoate ochiul " spune proverbul !
iar eu nu sunt omul tribunalelor ! nu sufar salile de tribunal ! imi dau sentimentul de cavou

intre timp, anul 2004, sa facut si o noua citez : "....in cadrul unei noi organigrama....un compartiment specializat in spirjinirea si indrumarea as. de prop., precum si in EFECTUAREA CONTROLULUI FINANCIAR - CONTABIL si GESTIONAR la asociatiii. " care, continua cu promisiunea :
"Dupa efectuarea controlului de catre persoanele abilitate in acest sens si dispunearea masurilor legale, speram ca problemele pe care le aveti in prezent sa fie rezolvate " am citat dintr o adresa primita pe numele meu din data de 24. 08. 2004
va dau cuvantul meu de onoare, ca, eu nu am primit un raspuns punctual nici pana azi ! ceva de genul :
am controlat contractul administratorului cu as. de locatari si este legala,
am controlat gestiunea din administratia dvs si este in conformitate cu legea , etc .
am primit doar un raspuns scurt : administratorul meu este in legalitate si cand am soicitat sa vad si eu macar actele pe baza caruia au ajuns ei la aceasta concluzie, macar contractul adm. de bloc cu as. de locatari,
mi au raspuns, ei nu au retinut nici un act si sa ma duc in instanta !

astfel, cum am mai scris in forum, in noiembrie 2005 am apelat la politie sa il verifice,
deacolo am primit raspunsul :
"...Urmare la petitia dvs ......va facem cunoscut ca aspectele sesizate au facut obiectul mai multor verificari, rezultatul acestora fiindu va comunicata in scris de catre Compartimentul Proximitate ...."
deatunci, nu am primit nici un raspuns !
la mine in familie intervenind atat probleme financiare cat si de sanatate, am abandonat si eu totul la acest pas,
" cu o randunica nu faci primavara "
iar acum mi se imputa pe aproximativ 3 ani,2005 - 2007, penalizare personalizata a asociatiei de LOCATARI, totalizand 80 miloane lei ! asociatia fiind in ilegalitate, pana anul acesta,
desi, in ultimi 2 ani, am achitat cheltuielile de bloc, care nu imi depaseau posibilitatea de plata , adica, lunile de iarna, care, au fost anul trecut si 6 milioane / luna
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2010
almiraeliza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de actiune a cenzorului in cazul incalcarii prevederilor legale de catre presedinte si comitetul executiv cenzor cenzor La ultimului control efectuat pe o perioada de trei luni am verificat in special legalitatea actiunilor si documentelor asociatiei al carui cenzor sunt.Am ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)