avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Relatia primarie - asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Relatia primarie - asociatii de proprietari

Ce "putere" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o reclamatie la primarie. In raspunsul pe care l-am primit mi se da dreptate, se citeaza niste art.din legea 230/2007 si cam atat. As vrea sa stiu ce pot face in continuare, cui sa ma adresez si care ar fi urmatorul pas inainte de a apela la justitie.
In situatia in care cei alesi "nu isi respecta mandatul", cum spuneti dv, trebuie sa alegeti alt presedinte si alt comitet care sa se ocupe de problemele asociatiei.
Ori asteptati prima adunare generala ori convocati o adunare generala extraordinara conform legii.
Pentru nerespectarea atributiilor, presedintele si ceilalti membrii ai comitetul pot fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 500 si 3000.

Legea: 230/2007
Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
c) neexecutarea de catre proprietar a lucrarilor de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari;
d) schimbarea de catre proprietar a destinatiei locuintei fara autorizatiile si aprobarile legale;
e) modificarea aspectului proprietatii comune, precum si a elementelor constructive ale cladirii fara aprobarile si autorizatiile legale;
f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi de catre functionarii publici si personalul angajat al autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv personalul regiilor sau al societatilor furnizoare de servicii publice de utilitati, daca fapta nu a fost comisa in astfel de imprejurari incat sa constituie infractiune.

(2) Contraventiile prevazute la alin.(1) se sanctioneazadupa cum urmeaza:
a) faptele de la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta de la lit. d), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele de la lit. e) si f) cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.
Armenteros a scris :

"Pentru nerespectarea atributiilor, presedintele si ceilalti membrii ai comitetul pot fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 500 si 3000.
....b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;..."

cine ii poate controla si , cine intocmeste contraventia si cine aplica sanctiuniile in acest caz ! ???
almiraeliza a scris:
cine ii poate controla si , cine intocmeste contraventia si cine aplica sanctiuniile in acest caz ! ???


depinde la ce se incadreaza faptele,si biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor au chitantiere pentru amenzi,amenzi pe care le aplica in functie de fapta,cele grave ,delapidari,etc,intra in atributiunea politiei
Din cate stiu eu, primariile pot da amenzi pentru chestii de genul neconvocarii adunarii generale, restul faptelor, care tin de partea penala, asa cum, spunea sacalul, politia si, in final, instanta.

Alte discuții în legătură

Mod de actiune a cenzorului in cazul incalcarii prevederilor legale de catre presedinte si comitetul executiv cenzor cenzor La ultimului control efectuat pe o perioada de trei luni am verificat in special legalitatea actiunilor si documentelor asociatiei al carui cenzor sunt.Am ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)