avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am avut 1 luna (aprilie 2020) 5 salariati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am avut 1 luna (aprilie 2020) 5 salariati in somaj ...

Buna ziua. Am avut 1 luna (aprilie 2020) 5 salariati in somaj tehnic.
Am facut cerere pentru 41.5 de la guvern pentru 3 luni.Societatea este obligata sa-i pastreze cu contract de munca 6 luni? Au incetat somajul tehnic la 01.05.2020.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 30 Septembrie 2020
Pentru a beneficia de această măsură, angajatorii au obligația de a menţine raporturile de muncă ale salariaților până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri și a situației în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa recuperare 41.5% ord.92/2020 ramona.tincau ramona.tincau Buna ziua, Un angajat pentru care societatea a beneficiat de cei 41.5% conf. art. 2 OUG 92/2020, solicita concediu fara plata. Cf. Ord angajatorii ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim-somaj tehnic Hannahjoy Hannahjoy Obligatia angajatorului de a restitui indemnizatia de somaj tehnic in cazul incetarii raporturilor de munca cu articolul 55b, pentru cei reveniti din somaj ... (vezi toată discuția)