avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua , va rog ,daca puteti sa ma ajutati sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua , va rog ,daca puteti sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea ...

buna ziua , va rog ,daca puteti sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea situatie : persoana-femeie ,virsta 48 ani , vechime in munca-29 ani ,din care ultimii 3 ani si 6 luni in sanatate ca ingrijitoare-infirmiera ,la ce procent de vechime in munca are dreptul de a fi incadrata ? si daca nu abuzez de rabdarea d-voastra , cum se calculeaza banii de concediu [un exemplu, va rog ] .VA MULTUMESC . O ZI BUNA .
Cel mai recent răspuns: nelu 2009tm , utilizator 20:36, 1 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca va lucra in sectorul bugetar, se incadreaza la gradatia 5 de vechime - peste 20 de ani vechime - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.

2. Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Mod de calcul
[ link extern ] /
Multumesc mult pentru raspunsurile acordate ....O mica nelamurire avem ,anume : acel procent este 2,5 % sau 25% ? Unde am putea consulta aceste gradatii , sporuri ,in ce act normativ . Ne-ati ajutat cu raspunsurile d-voastra si va multumim foare mult . Cu respect ... Aaaa ,o precizare : pe fluturasul de salarizare nu e trecut niciunde: spor vechime ; printre altele apare : spor sectie : 15% ; dar am calculat acest procent din salariul de incadrare si ,culmea , suma inscrisa pe fluturas reprezinta doar 12,8% din incadrare [ primesc mai putini bani decit se cuvine ,si asta de la 01.01.2019 - si in prezent ...As sesiza ITM-ul sau ce pasi m-ati sfatui sa urmez, pentru a-mi recupera drepturile care mi se cuvin ; si de acum inainte sa se calculeze corect sporurile , banii de concediu ....
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
nelu 2009tm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.. procentul este 2,5 % la salariul de bază avut ... pentru gradatia 5 de vechime se aplica un spor de 22.5%

Legea nr. 153/2017 , art.1o
[ link extern ]
Buna seara . Va multumesc pentru lamuriri . Am consultat linkul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime salariat in sistemul bugetar BancuA BancuA Buna ziua, Sunt salariata in sistemul bugetar, incadrat in functia de inspector, cls.I, grad profesional asistent, gradatia 5, clasa de salarizare 43 si in ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu minim pe 2015 in spitale TARGOVISTEANUL TARGOVISTEANUL Buna ziua,as dori sa va exemplific prin doi fluturasi ai unor infirmiere incadrate intr-o sectie si care au fost tratate diferit la calculul salarial. Va rog ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu bugetar (administratie locala) radmy radmy am o nelamurire si as dori daca ma puteti ajuta d-voastra cu un calcul la salar. sunt functionar public din anul 1999 la o primarie. am fost incadrata ... (vezi toată discuția)