avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am participat la alegerile locale 2020 si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am participat la alegerile locale 2020 si angajatorul ...

Buna ziua. Am participat la alegerile locale 2020 si angajatorul imi refuza adeverinta conform careia pot beneficia de o zi de odihna platita. Este legal ? Ce pot face in continuare ?
Cel mai recent răspuns: Chrisblinky2024 , utilizator 14:46, 28 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și operatorii de calculator ai acestora au dreptul să primească, la cerere, o zi liberă plătită de la locul de muncă, în ziua următoare zilei votării, pe baza adeverinței eliberate în acest sens de către biroul electoral de circumscripție sau Autoritatea Electorală Permanentă, după caz.

In acest caz, angajatorul dvs incalca legea ... situatie care va indreptateste sa sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dar, daca de la o firma de productie pleaca 10 salariati in liber platit in aceeasi zi ("în ziua următoare zilei votării"), cum sa-si mai indeplineasca activitatea in conditii normale?
Fiind nevoie de o cerere, aceasta nu poate fi si refuzata de angajator pe motive bine intemeiate?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera membru sectie votare Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Zi libera membru sectie votare Buna ziua, Se acorda zi libera platita pentru un salariat care este membru la o sectie de vot? Multumesc. (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)