Recent am infiintat un SRL avand codul caen 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe.
Momentan nu am gasit decat un singur client cu care sa lucrez si am incheiat un contract de prestari servicii pentru 1 an de zile cu posibiliatea de prelungire.
Din ce am inteles nu ar fi ok sa lucrez doar cu un singur client, deoarece ar putea sa mi se reconsidere activitatea ca fiind una dependenta.
Ce riscuri sunt daca nu gasesc si alti clienti in decursul acestui an si aleg sa lucrez momentan doar cu o singura firma?
De asemenea as dori sa stiu pentru anul 2020 cand se face bilantul trimestrial sau cand as putea sa beneficiez de banii castigati pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie anul acesta?
S ar considera activitate dependenta daca lucrati la sediul acestuia, cu baza materiala apartinand clientului, respectati un program de lucru asemenea unui salariat etc.
Referitor la beneficiul dvs de pe urma firmei, acesta se obtine dupa distribuirea de dividende ,plata impozitului pe dividende de 5% .In nume personal mai platiti si sanatate 10% si depuneti Declarata unica.daca dividendele depasesc 26760 lei .Bilant interimar la sept 2020 se poate face pentru distribuire dividende, daca aveti profit.
Lucrez de acasa cu materialul meu de lucru, laptop, birou, etc. si nu sunt constrans de un program de lucru fix, de asemenea am libertatea de a lucra si cu alti clienti.
SRL-ul pe care l-am deschis e neplatitor de tva si momentan nu am angajati, fiind eu unicul administrator.
Pentru microintreprinderi impozitul era de 3% pe venit, cand se aplica aceasta cota?
10% pentru sanatate ii platesc din suma de 26760 lei sau din dividente?
Daca ma puteti ajuta va rog si cu un calcul. Sa zicem ca pentru luna septembrie am avut o factura de 100.000 lei dar nu am avut nici o cheltuiala pe firma, ceea ce inseamna va profitul va fi acelasi.
Din acesti 100.000 lei, trebuie sa platesc 5% impozitul pe dividente, asta insemnand 5.000 lei si inca 10% pentru sanatate, adica 2.676 lei, ar rezulta un venit de aproximativ 90.000 de lei nu?
*Puteti sa aplicati impozit micro 1% daca sunteti salariat full time la propria firma. Taxele sunt insa 934 lei lunar.
Asadar, dupa ce platiti impozit micro si doriti repartizare dividende platiti 5% la dividendul brut 97000*5/100 = 4850 lei si ce ramana sunt ai dvs: 92150 lei.
De regula se poate repartiza la dividende numai profitul anului anterior, incheiat, pentru care s-a depus bilant.
Din profitul anului 2020 nu se poate repartiza dividende decat daca depui bilant interimar.
Dupa ce incasati dividende mai mult de 12 salarii minime, asociatul adica dvs depune in nume propriu declaratia unica in 30 zile si inscrie faptul ca datoreaza CASS 10% ptr dividende , pe care il si achita pana pe 15 03 2021.
Daca nu optez pentru bilant interimar, atunci cand as putea sa incasez dividentele pentru anul 2020? Cu aproximatie o luna din anul 2021 daca se poate.
De exemplu m-ar interesa daca pentru facturile din septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie as putea incasa dividentele in Ianuarie, Februarie 2021?
Bilantul trimestrial in cursul unui cand se poate face daca as vrea sa mi se distribuie dividentele mai repede, sa nu astept 1 an de zile pana a ma putea folosi de niste bani?
Multumesc mult inca odata pentru toate raspunsurile!
Este necesar sa apara formularul de bilant pentru 2020, adica la final de ianuarie 2021 cel mai devreme, sa il aprobati si depuneti la ANAF.Apoi...liber la dividende.
Bilant interimar se face trimestrial.Acum puteti face bilant la 30.09.2020 interimar si distribuiti dividende interimare din profitul cumulat la 30.09.2020, important e sa depuneti la ANAF in 30 de zile de la data aprobarii bilantului interimar de catre asociati
Dividende 2016
cristipetre
persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ?
ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)