avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înregistrare audio si publicare fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înregistrare audio si publicare fara acordul persoanei vizate.

Buna ziua! Sunt președintele unei asoc. de proprietari din București, calitate in care am avut o întrevedere cu reprezentantul unei firme in scopul obținerii unei oferte de preț pt renovarea ghenei de serviciu. Întâlnirea a avut loc chiar în ghenă, care este un spațiu din interiorul blocului. Blocul este proprietate privată. Pt a părea interesată de oferta lui, am simulat acceptarea unui comision pe care respectivul era dispus sa mi-l ofere daca acceptam oferta lui. În realitate, intenția mea era sa realizez lucrarea respectivă cu altă firmă, care urma să facă o ofertă mai ieftină. Dupa 2 săpt de la acea întrevedere, timp în care am obținut alte 3 oferte mai ieftine, a apărut pe grupul de whatsapp al blocului înregistrarea discuției din ghena, in care se aude ca pretind comision. Vă dați seama că șocul a fost maxim, eu fiind cunoscută ca o persoană onestă și corectă, oamenii mi-au cerut socoteală, m-au acuzat că le fur banii și unii imi cer demisia. Deci individul a înregistrat discutia noastră fără acordul meu si a facut-o si publică, producandu-mi un imens prejudiciu de imagine. Cum a ajuns inregistrarea pe grupul de whatsapp? F simplu: sotia lui este locatara in bloc, membru in comitetul executiv si membra in grupul de whatsapp. Inregistrarea audio a fost postată pe grup cu explicatia: "ASCULTATI URMATOARELE INREGISTRARI DACA VRETI SA STITI CUM NEGOCIAZA DNA PRESEDINTE CONTRACTELE PE BANII DVS."
As vrea sa stiu daca fapta sa intrunește elementele unei infracțiuni si ce posibilitati de apărare și pedepsire a individului am: plângere penală la poliție, acționare în instanță pt prejudiciu de imagine, violarea vieții private, etc. Eu am multe dovezi ca nu intenționam sa accept oferta respectivului, dar din pacate lumea tinde să dea crezare mai degrabă lucrurilor negative decat celor pozitive.
Pe un grup paralel de whatsapp nou înființat în care se discuta numai despre acest fapt, administrator fiind un anonim autointitulat Brutus, acesta a explicat că înainte de a face publică înregistrarea, s-a consultat cu un avocat care i-a spus că este corect si legal ceea ce face, întrucât este "in interesul comunității."
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:51, 5 Octombrie 2020
Da. se pot face plangeri la politie, Parchet si solicita despagubiri in civil pentru prejudiciul creat
Ei, stiti cum se spune: tot patitu-i priceputu'... Vedti, trebuie sa invatam si din propriile greseli. Faza este sa nu le repetati.
Nu mai stie lumea ce sa faca...
M-as adresa direct la [ link extern ] /
Aveti toate informatiile de care aveti nevoie.
Succes!
Multumesc pt răspunsuri. Nu înțeleg însă ce legatura are cazul meu cu GDPR? Nu este vorba de niciun operator de date cu caracter personal, a fost o discuție privată între mine și un individ rău intenționat, înregistrată fără acordul meu si publicată pe un grup de whatsapp care are zeci de membri, fapt care s-a soldat cu un imens prejudiciu de imagine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
prettydaniola, utilizator
Asa este -unele persoane inteleg mai greu.
In acest caz, din ce pricina v-ati adreat forumului? Noi v-am dat cateva sfaturi. Daca vreti sa le luati in seama, este bine, daca nu, procedati cum doriti. Vedeti ce scrie si d-na avocat, dar sunt convins ca politia va trimite la plimbare sau nu rezolva nimic.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - plangere injurii pe facebook Iliana09 Iliana09 Cum pot face plângere pt injurii jigniri adresate Pe un grup facebook? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Locuiesc la bloc ,am renovat apartamentul respectând orele de ... sandutudorache sandutudorache Locuiesc la bloc ,am renovat apartamentul respectând orele de liniște conform legii. Unul din vecini tot timpul a comentat pe grupul nostru de whatsapp . ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video pe casa scarii 61dan 61dan buna tuturor! va rog sa-mi raspunda cineva daca este permis ca sa se instaleze camera de supraveghere pe casa scarii. intreb deoarece administratorul a dispus ... (vezi toată discuția)