avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog.. Se poate cu un act de mediere semnat doar de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog.. Se poate cu un act de mediere semnat doar de o parte ...

Va rog.. Se poate cu un act de mediere semnat doar de o parte și accea înțelegere parțială santem chemați în instanta desi acel act a fost menționat în procesul ce sa terminat în care am avut câștig de cauza. Și medierea sa făcut în oraș la noi iar acum santem citați într-un alt oraș.. Cum se poate același motive acceasi cauze aceeași persoane? Reclamanta a mers mai departe cu acel act de mediere care oricum a fost analizat într-o instanta... Putem cere ca dosarul sa fie trimis la noi în oraș? Și acum va urma sa ne judecam iarăși? Va rog
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 10:01, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Competenta teritoriala se stabileste in functie de obiectul dosarului, Daca apreciati ca instanta nu este competenta invocati acest aspect ridicand exceptia in cadrul intampinarii.

De asemenea, principiul autoritatii lucrului judecat de care se bucura o hotarare judecatoreasca definitiva se opune reluarii unui proces intre aceleasi parti, cu acelasi obiect. Si acest aspect il puteti ridica pe calea unei exceptii in cuprinsul intampinarii.

Un acord de mediere nesemnat de ambele parti practic nu exista. Nu stiu ce sa va sfatuiesc exact caci nu cunosc intreaga situatie de fapt.
Adela vadana a scris:

Mulțumesc.. De fapt santem citați și se cere consfintirea unei medierii care sa făcut în urma cu 4 ani a fost de fata soțul meu și reclamanta și avocatul ei și mediatorul și e semnat de soțul meu și mediator și înțelegerea a fost doar parțială.. Asra a fost înainte de proces acum sa terminat procesul iar avocatu reclamantei a cerut consfintirea acestui act în alt tribunal în alt oraș nu în cel care a fost mediat.. Și acel act a fost în dosar analizat deja și sa refuzat. Dacă se aproba cinsfintirea actului poate trece la un executor judecătoresc? Va rog..


- mesaj mutat din topic nou-deschis -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari auto edyandrei edyandrei buna ziua. pe data de 19-06-2014 am avut un accident. cineva ma lovit in spate la un semafor.am facut amiabila omul recunoscandu-si vina. am ajuns dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .va rog un răspuns .... Adela vadana Adela vadana Buna ziua .va rog un răspuns ..in urma cu cinci ani sa făcut o mediere la care a făcut parte sotul meu ,reclamanta, avocatul reclamantei , si ... (vezi toată discuția)
Va rog un răspuns. În urma cu 4 ani soțul meu a asistat la ... Adela vadana Adela vadana Va rog un răspuns. În urma cu 4 ani soțul meu a asistat la o mediere și a semnat acel act dar sa ajuns la o înțelegere parțială actul de mediere e ... (vezi toată discuția)