avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie administratia financiara (mamica avocat) pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie administratia financiara (mamica avocat) pe perioada concediului de ingrijire copil

Buna ziua!

As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de maternitate si a celui de ingrijire copil si cum trebuie completata aceasta, avand in vedere ca indemnizatia de crestere a copilului, la fel ca si medicalul, prenatalul si postnatalul nu se impoziteaza, insa cei de la finante din sectorul de care apartin mi-au spus (desi nu foarte convinsi, ceea ce mi-a dat de inteles ca nici ei nu stiu cum se procedeaza) ca anticipativa nu se poate da pe zero daca nu ma suspend (ei traiesc cumva cu impresia ca a nu te suspenda echivaleaza cu inregistrarea de venituri). Cei de la barou urmeaza sa-mi elibereze adeverinte periodic din care sa rezulte ca nu desfasor activitate in aceasta perioada. Totodata cei de la sanatate spun ca daca decizia de plati nu e pe zero, platesti si CASS. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lori2007 , utilizator 01:54, 27 Decembrie 2009
Buna seara,
in momentul cand sunteti in pre si post natal, apoi in concediu crestere copil, sunteti "suspendata" Fie faceti suspendarea, fie platiti mai departe, pentru ca, fiind activitate...asa trebuie. Depinde si de forma d.voastra juridica
Ce consecinte sunt in urma suspendarii din barou pe perioada CCC? Nu va mai puteti relua activitatea cand copilul implineste 2 ani? De ce evitati acest lucru?

Pentru ca cea mai buna solutie este suspendarea activitatii avand in vedere ca pe perioada CCC nu puteti obtine venituri din alte surse fara sa renuntati la acesta.
Iulian Manea a scris:

Ce consecinte sunt in urma suspendarii din barou pe perioada CCC?


Plata a 3000 Ron pentru reinscrierea pe Tabloul Avocatilor + lipsa vechime pe toata aceasta perioada. Personal nu cunosc si nu am auzit in aceste conditii de avocate care sa se suspende. Multumesc pt. raspunsuri.
ramona.bosinceanu a scris:

Buna seara,
in momentul cand sunteti in pre si post natal, apoi in concediu crestere copil, sunteti "suspendata" Fie faceti suspendarea, fie platiti mai departe, pentru ca, fiind activitate...asa trebuie. Depinde si de forma d.voastra juridica


Nu sunt suspendata in toata aceasta perioada; Baroul imi opreste in continuare cota parte din ceea ce mi se cuvine in timpul concediilor sus mentionate , la fel imi platesc si taxele catre UNBR, insa noi, mamicile avocat, alte incasari in aceasta perioada cat stam acasa sa ne crestem copiii nu avem, si evident, nici activitate - fapt ce poate fi dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie administratie financiara mamica avocat pe perioada concediului de maternitate lori2007 lori2007 Buna ziua! As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului mamica2015 mamica2015 Buna seara, Sunt avocat de cativa ani si o viitoare mamica in 2015 . Momentan veniturle mele sunt relativ mici, nu am depasit pragul minim la care se ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii-in special in atentia tinerelor avocate mamici voichita voichita Imi poate spune cineva in ce masura beneficiaza avocatii de protectia maternitatii si cam care ar fi procedura -trebuie sa faci cerere de suspendare pe ... (vezi toată discuția)