avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... declaratie administratie financiara mamica avocat pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

declaratie administratie financiara mamica avocat pe perioada concediului de maternitate

Buna ziua!

As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de maternitate si cum trebuie completata aceasta, avand in vedere ca indemnizatia de crestere a copilului, la fel ca si medicalul, prenatalul si postnatalul nu se impoziteaza, insa cei de la finante din sectorul de care apartin mi-au spus (desi nu foarte convinsi, ceea ce mi-a dat de inteles ca nici ei nu stiu cum se procedeaza) ca anticipativa nu se poate da pe zero daca nu ma suspend (ei traiesc cumva cu impresia ca a nu te suspenda echivaleaza cu inregistrarea de venituri). Cei de la barou urmeaza sa-mi elibereze adeverinte periodic din care sa rezulte ca nu desfasor activitate in aceasta perioada. Totodata cei de la sanatate spun ca daca decizia de plati nu e pe zero, platesti si CAS. S-a lovit cineva de problema aceasta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paulacrin , utilizator 13:34, 22 Decembrie 2016
Mamica avocat! Eu m-am lovit de 2 ori ca sa incep cu sfarsitul mesajului tau. Cam demult insa si ceea ce imi amintesc este ca am declarat la adm financ suma pe care o primeam de la onor Baroul Bucuresti la vremea aceea pentru concediul de crestere si ingrijire copil. Daca esti mamica avocat din Baroul Bucuresti, ti-o recomand pe Roxana ori oricare alt inspector de la etajul 1, treci si intreaba-i si pe ei!
Alea sunt venituri din profesie? Si daca realizezi venituri din profesie, atunci nu mai iei indemnizatia de la stat, asa incat e o mare prostie...
Mai bine le explici ca suspendarea contractului de munca produce alte efecte fata de suspendarea din profesia de avocat, le dai art. pentru suspendare si arati ca nu te integrezi acolo etc.
In plus, arati ca poti pierde in caz de suspendare din profesie pierzi indemnizatia de la bariu... deci alta prostie! :))
eu am facut o declaratie 220 (parca) pana la incetarea activitatii (data cand am intrat in concediu prenatal) cu veniturile obtinute pe anul in curs pana la acel moment si am facut o cerere (scrisa de mana, nu exista tipizat) prin care am precizat ca incepand cu data respectiva nu mai obtin venituri supuse impozitarii intrucat ma aflu in concediu maternal si ulterior CIC. apoi am adaugat ca ma oblig sa anunt administratia financiara cand imi voi relua activitatea. asta a fost tot, am primit nr de inregistrare pe cerere, ulterior s-a emis o decizie de impunere rectificativa cu sumele de plata - impozit pe sumele declarate.
concret, eu am intrat in prenatal pe 1 mai, declaratia a cuprins sumele incasate pana la 30 aprilie. decizia de impunere a venit pe aceste sume, cu scadenta in martie respectiv iunie, apoi pentru transele din septembrie si decembrie decizia e pe zero.
am procedat in acest mod pentru a doua oara (sunt la al doilea copil), n-am avut probleme, nimeni nu mi-a zis ca ar trebui procedat altfel. bineinteles ca nu m-am suspendat din barou, nimeni nu mi-a sugerat macar lucrul asta.
Dar ce ai declarat anticipat ca venituri pentru anul în care ai fost în concediu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie administratia financiara (mamica avocat) pe perioada concediului de ingrijire copil lori2007 lori2007 Buna ziua! As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de ... (vezi toată discuția)
Formula calcul indemnizatie crestere copil pfa Anamaria Catargiu Anamaria Catargiu Buna ziua. Multumesc mult pentru informatiile oferite. V-as ruga si eu sa ma ajutati. Mai concret. 1.Sunt PF(traducator autorizat) cu activitate din ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil alexandra_ioana alexandra_ioana Sunt in urmatoarea situatie. Sunt avocat si am nascut in luna iulie 2017. Incepand cu data de 1 sept am suspendat activitatea si am intrat in concediul de ... (vezi toată discuția)