avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune actiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune actiune

Am inteles ca cedarea unei parti din firma nu se mai face la notar ci direct la registrul comertului, este adevarat?
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
hingheru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters117625 , utilizator 12:28, 23 Decembrie 2009
Buna ziua !
Va prezentati la ORC si acolo incheiati un contract de cesiune parti sociale.
Nu e necesar sa va prezentati la Registrul Comertului pentru incheierea contractului de cesiune parti sociale. La Registrul comertului trebuie depusa hotararea aga prin care se ia act de cesiune impreuna cu acel contract, actul constitutiv actualizat ca atare, copie de pe CI a noului asociat in cazul in care cesiunea se face catre o persoana din afara societatii, declaratia acestuia ca intruneste conditiile legale pentru a fi asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale si renumntare la functia de administrator huzumdan huzumdan Ce acte necesita in situatia in care doi asociati au parti egale,si unul dinte cei doi e si administrator. Concluzie,ADMINISTRATORUL RENUNTA LA PARTI SI VREA ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Procedura cumparare jumatate din firma. silviuwow silviuwow Buna ziua, cine imi poate spune si mie va rog care e procedura in cumpararea unei jumatati dintr-o firma? (vezi toată discuția)