avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcat in fata geamului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcat in fata geamului

M am mutat recent intr o noua zona din Iasi dar a aparut o problema, un vecin parcheaza mereu in dreptul geamului ( apartamentul meu fiind la parter ). Am incercat sa discut cu el dar nu am putut ajunge la o intelegere, as vrea sa stiu daca este legal ceea ce face deoarece in fiecare dimineata sunt trezit de sunetul masinii domnului aceasta fiind cu motor diesel avand sunetul specific.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
Florian96, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:33, 9 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă distanța față de locuinta dvs. e mai mare de 5 m, are voie. Asa prevede un ordin al ministrului sănătății, 119/2014.

latka a scris:

Dacă distanța față de locuinta dvs. e mai mare de 5 m, are voie. Asa prevede un ordin al ministrului sănătății, 119/2014.

Multumesc pentru raspuns, distanta e de o portiera, deci cu mult sub 5 metri. Cum as putea proceda sa ajungem la o intelegere fara instanta, politie locala imi poate fi de ajutor in acest caz?
acest răspuns util
pot sa presupun ca este o masina stationata? parcari la mai putin de 5 m nu sunt autorizate. e stationata pe carosabil intr-un loc unde stationarea e permisa? nu e nimic de facut. e stationata neregulamentar? plangeti-va la politia locala. politia il poate amenda, dar nu-i poate interzice sa-si lase masina acolo.
acest răspuns util

Florian96 a scris:

Multumesc pentru raspuns, distanta e de o portiera, deci cu mult sub 5 metri. Cum as putea proceda sa ajungem la o intelegere fara instanta, politie locala imi poate fi de ajutor in acest caz?

Problema e generata de cel care a construit acea parcare, nu de vecin. Va citez norma sanitara:

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
.......................................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.

Vinovat e cel care a construit parcarea atit de aproape.
[ link extern ]
Nu este lod de parcare amenajat, e un loc creat ad hoc de acest vecin la sfarsitul parcarii regulamentare care se afla in mod corect la mai mult de 5 metri.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
Florian96, utilizator

Alte discuții în legătură

Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si scuze de deranj am si eu o intrebare . langa scara ... costinelrusu costinelrusu Buna ziua si scuze de deranj Am si eu o intrebare . Langa scara blocului un vecin parcheaza masina personala mai exact langa peretele blocului .Are loc ... (vezi toată discuția)