avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Scuzati faptul ca poate ma exprim prost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Scuzati faptul ca poate ma exprim prost dar chiar ...

Buna seara! Scuzati faptul ca poate ma exprim prost dar chiar nu stiu multe despre acest subiect. Matusa mea a lucrat in jur de 12 - 13 ani in perioada comunismului, pre 1989, si dupa a devenit casnica. Ea are cartea de munca veche cu datele scrise in ea dar e greu de calculat (din ce mi-a spus). Eu nu stiu exact cum s-o ajut dar presupun ca locul potrivit de unde poate lua informatii este Casa de Pensii nu? Acolo poate afla exact cat a cotizat si cat mai are? Ea ar vrea sa ia o pensie minima si ar vrea sa stie cat mai trebuie sa cotizeze pentru ea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 5 Octombrie 2020
Care este data de nastere a matusii dvs.?
Octombrie 1967
Se poate pensiona la limita de varsta dupa Octombrie 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani daca are un stagiu minim de cotizare de 15 ani.

Puteti posta aici perioadele lucrate de matusa dvs .... de la.... pana la ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul iesire la pensie sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Sunt nascuta in iulie 1967 si as dori sa stiu când pot iesi la pensie dar daca se poate as dori si o explicatie in sensul cum creste gradual in ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1968 luna Octombrie Am 29 de ani de munca (1986-2015) din cei 29 de ani , 12 ani sunt in Grupa a II -a iar ultimii 4 ani ... (vezi toată discuția)
Cand as putea iesi la pensie in urmatoarele conditii : ContSters310776 ContSters310776 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent in cele ce urmeaza : Sunt nascuta in luna octombrie 1967 .Din anul 1986 luna aprilie si pana in ... (vezi toată discuția)