avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand as putea iesi la pensie in urmatoarele conditii :
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand as putea iesi la pensie in urmatoarele conditii :

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent in cele ce urmeaza : Sunt nascuta in luna octombrie 1967 .Din anul 1986 luna aprilie si pana in noiembrie am fost incadrata in gr.2 de munca.Din luna noiembrie am intyrat in prenatal dupa care am nascut si am intrat in intrerupere pentru cresterea copilului pana in septembrie 1989 cand am reintrat la munca in grupa a2a pana in aprilie 2001.Din aprilie 2001 si pana in prezent sunt incadrata in conditii deosebite .
Fiti amabili si spuneti-mi cand as avea dreptul legal de iesire la pensie ? As putea sa ies la pensie partiala sau anticipata fara sa-mi afecteze pe viitor? Sunt bolnava si nu as vrea sa alerg prin spitale sa ma pensionez sa ies pe caz de boala .
Va multumesc mult si va doresc sanatate
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:53, 13 Februarie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in octombrie 1967 varsta standard de pensionare este de 63 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Perioada in care ati fost in crestere copil este vechime in munca si se is in calcul stagiului de cotizare la pensie.

3. Pentru anii lucrati in gr. a II-a de munca si in conditii deosebite de munca (in procent de 100%):
- se reduce varsta standard de pensionare cu 5 ani;
- se adauga la stagiul de cotizare 6 ani si 6 luni.

4. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta, la 58 de ani, in octombrie 2025.

5. Pensia anticipata sau pensia anticipata partiala se pot solicita tot la varsta de 58 de ani deci nu le mai luam in calcul.

6. Dar pana in 2025 mai este destul timp, se mai poate schimba legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elenamatr elenamatr buna ziua!!!! sunt femeie, am 55 de ani, nascuta in data de 11 august 1958, lucrez din 01.01.1979, am 17 ani si 8 luni in grupa a 2-a de munca, si in total am ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie CameliaGh CameliaGh Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti toate variantele de pensionare. Doresc sa ma pensionez cat se poate de repede. Femeie, 21.11.1960 Vechime 36 ani 10 luni, ... (vezi toată discuția)