avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am un contract aditional la contractul individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am un contract aditional la contractul individual de munca in ...

Am un contract aditional la contractul individual de munca in care se specifica ca retributia mea este 25%regie si 75%acord. Activitatea mea presupune deplasarea cu autoturism proprietate privata la locul unde imi desfasor activitatea. Lungimea itinerariilor variaza de la deplasari in cadrul orasului la deplasari de65km. Deasemenea activitatea presupune activitati de pregatire a lucrului, care activitate care o desfasor la sediu sau acasa. Este legal ca in fluturasul de salar sa nu apara acest lucru? Este legal sa nu primesc acele zile de regie?
Cel mai recent răspuns: cj20avo , utilizator 16:07, 21 Octombrie 2020
Asa cum prezentați situatia nu.trebuie insa analizate actele
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce apare in fluturasul dvs de salariu ? Va lipsesc zile lucrate?
Nu.Remuneratia acordului este atribuita orelor complete sau celor ramase in afara zilelor de concediu.Orele sunt complete in fiecare luna. In fluturas apare cu titlul de'' alte drepturi'' o suma care reprezinta sporurile care s-au introdus in salar si o majorare de salar anterioara. Suma ,intocmai ca sporurile, reprezinta un venit proportional cu orele de activitate. Asa cum am spus, suma reprezinta sporurile in cuantum candva de 35% ,care au fost trecute ca o suma fixa pentru a nu mai creste,raportadu-se la realizari,si 200 de lei,primiti la ultima marire a salarului minim. Aceasta suma este pentru a nu creste tarifele unitare. Cu toate acestea la inceputul anului imi puneau 3-4 zile de concediu in fiecare luna sa-mi realizeze venitul minim.Am cerut sa nu-mi mai puna zile de concediu si am fost remunerat sub 2000 lei brutul,
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
cj20avo, utilizator
Cred ca ar trebui sa apelati la un expert contabil care sa stie sa va faca un calcul si apoi sa va adresati angajatorului pentru remedierea situatiei, iar in caz de refuz instantei de judecata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu mentiuni diferite in carnetul de munca vs. „fluturas”!? gaby_germ gaby_germ Buna ziua. Sunt in perioada pregatirii dosarului pentru Pensie la limita de varsta. Am niste neclaritatati si doresc sa le inteleg cu ajutorul acestei ... (vezi toată discuția)
Salariul in concediul de odihna atlantiana atlantiana Am o nelamurire cu privire la calculul salariului meu din decembrie. Pe fluturas apar [b]7 zile de concediu de odihna[/b], suma aferenta fiind [b]551 lei ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfacerea contractului de munca boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)