avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie lipsa rovinieta

Buna ziua, am nevoie de un sfat. In data de de 28.05 2020 am fost prins fara rovinieta valabila (am facut din greseala pe un numar al fostei masini ramas in aplicatie) in data de 01.10 am primit comunicarea cu 1 oct data postei, deci dupa 4 luni si 3 zile. Data intocmirii procesului verbal, PVCC este 8.09.2020 , adica data constatarii pentru ca data infapturii este 28 mai. Deci a fost mai putin de o luna de la data constatrii la data comunicarii, a fost in termen. Insa de la data safarsirii contravetiei pana la data comunicarii au fost mai mult de 4 luni deci teoretic, cf legii ar trebui sa se prescrie.
Intrebare, trebuie sa platesc amenda (125) sau nu? Nu e vorba de bani, este o suma mica, insa e vorba de principiu. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
ascomp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 10:07, 7 Octombrie 2020
Da, trebuie sa platiti. In total sunt 6 luni, pentru prescriere, 4 luni maxim pentru constatare si sanctionare si maxim 2 pentru comunicare.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
latka, utilizator
Aplicarea sancțiunii contravenționale (a se citi: întocmirea procesului-verbal) se face în termen de 6 luni de la data săvârșirii contravenției. Aplicarea s-a făcut în termen.

Comunicarea procesului-verbal trebuie să se realizez, tot sub sancțiunea prescripției, în termen de 2 luni de la întocmire. Dacă el s-a întocmit pe 08.09, avea termen până pe 08.11 să vi-l comunice. Vezi art. 14 alin. 1 din OG 2/2001: Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.

Vă recomand să plătiți amenda. :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta ... dany2605 dany2605 Bună ziua. Astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta din Martie 2022... Nu mi a venit nici o amenda acasa Am citit ca dacă nu primesc nimic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)