avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Legea 56 /2020 face referire și se aplica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Legea 56 /2020 face referire și se aplica și la ...

Bună ziua! Legea 56 /2020 face referire și se aplica și la angajații din asistența socială respectiv DGASPC-uri? Anumiți juriști spun că legea face referire doar la cei din sănătate... Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 8 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica : personalului de specialitate medico-sanitar și personalul auxiliar sanitar din unități sanitare, unități de asistență medico-socială și instituții medicale, indiferent de nivelul de subordonare sau coordonare, din farmacii comunitare, din cabinete de medicină de familie, din cabinete de medicină dentară, indiferent de forma de organizare, precum și din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistență socială, implicat direct în acțiuni și misiuni legate de prevenirea, gestionarea și combaterea infecțiilor cu COVID-19 ....
Mulțumesc! Bineînțeles ca și noi consideram ca am beneficia de acest spor, dar la nivelul Dgaspc-ului unde noi lucram, dna jurist spune ca nu este aplicabila noua, deși unitatea noastră rezidențială a primit dispoziție DSP de "focar Covid-19"....Ce am mai putea face noi ca angajați, parte din personal chiar îmbolnavindu-se la locul de muncă, având chiar și un deces printre colegi, ca să beneficiem de acest drept legal,eventual fără a ajunge în instanță, deși se pare ca aceasta ar fi ultima soluție.... Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Ministerul Muncii sau promova o acțiune în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microgrant - cmi anca2274 anca2274 Va rog sa-mi spuneti daca un CMI al unui medic ginecolog sau al unui medic de familie poate beneficia de acest microgrant? Dsp-ul nu elibereaza adeverinta, ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariala pentru asistentele medicale din crese ContSters329214 ContSters329214 Va rog sa ma lamuriti daca asistentele medicale din crese beneficiaza de cresterea salariala de 25%, conform O.U.G. nr. 35/2015. Va multumesc! (vezi toată discuția)