avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! În luna iunie am sunat la Distrigaz, sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! În luna iunie am sunat la Distrigaz, sa sesizez ...

Bună ziua! În luna iunie am sunat la Distrigaz, sa sesizez întreruperea gazului de doua zile, după ce am contactat administratorul Asociației de locatari, care nu a rezolvat problema. Distrigaz a venit și a pus sigiliu la întrarea n scara blocului, deoarece era declansata electrovalva și gazul era oprit. Energoinstal, care avea contract cu Asociația de proprietari, a venit și a fost obligata sa facă un fel de revizie pentru toate apartamentele, care a costat 1600 lei. Asociația a considerat ca eu și o vecina unde s a constatat o scurgere de gaze, trebuie sa platim pentru toți locatarii.
Eu vreau sa dau în judecata Asociația, cu toate ca vinovați sunt și Energoinstal și Distrigaz.
Acuzația care mi se aduce este ca am sunat la Distrigaz!
Vi se pare logica aceasta acuzație?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:22, 8 Octombrie 2020
Asociatia nu poate aplica sanctiuni si administratorul nu poate imparti cheltuielile comune decit in conformitate cu legea 196/2018. Cheltuielile pentru acea revizie se impart pe cota parte indiviza tuturor proprietarilor. Bineinteles ca puteti da in judecata asociatia, daca nu veti rezolva problema pe cale amiabila sau urmind alte metode , de a contesta lista lunara de cheltuieli si a reclama la compartimentul specializat din primarie, asa cum precizeaza art. 28 din legea 196.
Art. 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.


Art. 29
(3)Orice persoana sau orice proprietar care se considera vatamata/vatamat intr-un drept al sau din cauza neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a atributiilor de catre presedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator se poate adresa in scris compartimentelor prevazute la art. 10 sau, dupa caz, instantelor judecatoresti.

[ link extern ]
Multumesc frumos pentru răspuns!
O seara frumoasa va doresc!
Ati contactat administratorul in loc sa discutati cu presedintele.Nu trebuia sa sunati la Distrigaz. Ei nu fac altceva decat sa opreasca gazele.
Era normal sa nu aveti gaze daca s-a declansat la dvs electrovana.
Stiti cumva de unde pot sa iau un model de cerere chemare în judecata a Asociatiei de proprietari?
De pe portalul justiției. Sunt acolo modele pentru multe documente.

[ link extern ]
Neagu Camelia a scris:

Stiti cumva de unde pot sa iau un model de cerere chemare în judecata a Asociatiei de proprietari?

Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, unde pot reclama un administrator de bloc? in luna ... aaannn aaannn Buna ziua, Unde pot reclama un administrator de bloc? In luna iunie si iulie nu a locuit nimeni la adresa respectiva si am facut si cerere in sensul acesta ... (vezi toată discuția)
Împărțire consum de gaze naturale Madamcorina Madamcorina În ședința de proprietari vecinii au votat și au fost de acord ca mama mea care are 90 de ani și folosește aragazul ca sa se încălzească sa plateasca ... (vezi toată discuția)