avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... suspendare carantina DSP
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

suspendare carantina DSP

suspendare carantina
Buna ziua. Am fost 2 zile in Franta, tocmai cand s-a dispus ca la intoarcere sa intru 14 zile in carantina, ceea ce este absolut absurd.
Am scris la DSP solicitand retragerea masurii in cazul meu, ca plangere prealabila sa ma adresez in contencios administrativ.
Este masura vadit neconstitutionala intrucat nu a fost adoptata prin lege a Parlamentului, iar masura constituie o ingerinta disproportionata in dreptul la libera circulatie si viata privata, art 25,26 Constitutie?!
Insa pana stabileste Tribunalul termen.... tot stau in carantina :)
Mai pot sa fac si alt demers??
Daca este vadit neconstitutionala pot sa ignor carantinarea si, daca ma interpeleaza politia, sa ma prevalez de contradictorietatea cu jurisprudenta Curtii CONSTITUTIONALE?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:51, 13 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de acord cu dvs.
Imi pare absurda carantinarea celor veniti din străinătate în momentul actual.

Instanta o sa va dea termen rapid in 2-3 zile.
O sa aveti si avocat din oficiu daca nu va angajati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pt rasp, Instanta a dat termen vineri, adica la 8 zile ulterior dispunerii masurii carantinarii.
Am solicitat judecarea in lipsa.
Insa, daca ma duc sa particip la sedinta, instanta va constata infractiune de audienta constand in zadarnicirea combaterii bolilor, art. 218 Cprciv, fata de art. 353 C.Pen??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați o preschimbare de termen.
Este prea lung termenul de 8 zile si aveti dreptul la o judecata de urgenta și nu la una lenta.

Nu va puteți prezenta la proces dar puteti depune concluzii scrise si probe pe e-mail sau fax.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zadarnicirea combaterii bolilor infractiune de audienta? art. ... aidu aidu zadarnicirea combaterii bolilor infractiune de audienta? art. 218 Cprciv, fata de art. 353 C.Pen Daca particip la sedinta de judecata in conditiile ... (vezi toată discuția)
Decizie carantinare Boroș Lorand Boroș Lorand Bună ziua la sosirea din germania intrînd în țară prin vamă un agent DSP a dispus arestul meu la domiciliu pe o perioada de 14 zile fapt ce calcă în ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)