Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat dacă se poate.
Am o proprietate in mediul rural. Vecinul meu are proprietatea intabulată de peste 15 ani, iar acum 12 ani când am intabulat și eu dintr-o eroare inginerul care sa ocupat de intabulare nu a lipit proprietatea mea de cea a vecinului a lăsat între propietati o suprafața de 15 cm pe întreaga lungime a terenului.
In prezent doresc sa fac un gard in jurul proprietații și întâmpin probleme cu Vecinul.
Eu am făcut gardul la limita lui de proprietate (la 1cm de limita lui) și întâmpin probleme cu el. Ma obliga sa stric gardul sau in caz contrar îl va strica el.
Având in vedere ca acel gard nu este pe proprietatea lui legal vorbind are dreptul sa distrugă acel gard? Sau dacă o face dacă am temei legal sa ii fac plăcere organele competente.
Mulțumesc
Vecinul dvs nu are dreptul legal de a se apuca sa va distrugă gardul,La primul mișcare faceti plângere penala direct la parchet nu la milițienii din sat .In cazul in care nu este mulțumit tb sa actioneze legal ,sa solicite granituire suprafețelor de teren etc.
Dar având in vedere faptul ca avem o suprafața neintabulata între proprietăți exista temei legal sa ma oblige sa îmi fac gardul la limita mea de proprietate - insist pe cei 15 cm pentru ca streașina casei cade acolo pe cei 15 cm.
Mulțumesc