avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM clauza formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM clauza formare profesionala

Buna ziua, O societate poate introduce o clauza in contractul individual de munca prin care pentru formarea profesional in cadrul societatii salariatul se obliga sa desfasoare activitate o perioada de timp specificata, in caz contrar sa despagubeasca societate cu o anumita suma ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 19:35, 10 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Se poate ceea ce spuneti
Gasiti un exemplu in link-ul de mai jos si prevederea legala ce permite si reglementeaza acest lucru in a doilea
www.avocatnet.ro/forum/discu...
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Codul Muncii
Art. 198
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
...
Daca in CIM este trecuta suma ce presupune costul cu formarea si perfectionarea in cadrul firmei si care va trebui a fi platita de salariat in cazul in care demisioneaza inainte de 36 luni se incalca CODUL MUNCII? Este obligatorie existenta unei facturi respectiv formarea sa se efectueze cu o firma autorizata? De exemplu intr-un birou de contabilitate se acumileaza multa experienta! Multumesc!
Nu se incalca Codul Muncii .... Este obligatoriu sa se demonstreze cheltuielile făcute de angajator cu formarea sa profesională.

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Te pot obliga sa stai minim 3 ani intrun loc de munca? elena-andreea elena-andreea buna seara.am o intrebare si sper sa imi poata da cineva un raspuns...lucrez la o societate comerciala de 6 luni.in momentul in care m-am angajat in contractul ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii platit ioana_gr ioana_gr Stiam ca angajatorul este obligat sa plateasca angajatului 10 zile de concediu pentru studii, pentru persoanele de pana in 25 de ani pentru care nu a asigurat ... (vezi toată discuția)