In anul 2012 am primit o suma de bani reprezentand mostenire de pe urma tatalui. Cu aceasta suma am cumparat un imobil pe numele fiicei fostei mele sotii, eu fiind in baza de date pentru un rest de plata la un credit bancar ( aprox. 1000 eur ). Mai am vreo sansa sa-mi recuperez respectivul imobil ? Mentionez ca in anul 2019 am primit din partea fiicei vitrege o Procura Speciala cu puteri depline dar nu stiu daca a anulat-o sau nu. Pot verifica acest aspect ? Daca da, cum ?
Puteti merge cu procura la orice birou notarial, nu neapărat la cel unde a fost întocmită. Solicitați o interogare la Registrul Național Notarial de Evidență a Procurilor. Însă nu știu la ce va ajuta. O procura poate fi revocata oricand. Si nu are niciun sens să verificați zilnic acest lucru.
La acel moment nu aveam unde locui, mostenirea a fost mica, 10,000 euro, am avut de ales între o căsuță mică și bătrânescă undeva la țară și cu sechestru pe ea și varianta aleasă în final. Asta a fost la acea vreme, 1000 de euro erau imposibil de achitat. Mulțumesc pentru răspuns.
Miscati-va repede, dar asta nu inseamna ca va apartine casa, inseamna ca aveti acceptul fetei sa vindeti acea casa, dar banii sunt ai ei.. acuma poate nu ii cere, poate recunoaste ca e de fapt a dvs.
Taxe succesiune
broscuta1000
Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)