avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Vă rog dacă se poate să mă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Vă rog dacă se poate să mă lămurească cineva ...

Bună ziua. Vă rog dacă se poate să mă lămurească cineva referitor la vârsta de pensionare. Am 61 ani și o vechime cal-culata de: 14ani, 7 luni și 13 zile. Pot să cumpăr 5 luni vechime, pentru a mă încadra in minimum 15 ani. Mă interesează dacă aș cumpara cele 5 luni, aș beneficia de pensie la cei 61 ani și 5 luni, pe care îi am împliniți. Vă multumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:40, 10 Octombrie 2020
Pentru a primi un raspuns sigur, intai cumparati-va cele 5 luni care va lipsesc si dupa, mergeti si intrebati. Varsta minima de pensionare este de 63 de ani la femei si 65 la barbati si minim 15 ani cotizati, dar cu noile reglementari si schimbari , este posibil sa va puteti pensiona. Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2020
mydream, utilizator
Cumparati cat este necesar pentru indeplinirea conditiei de stagiu minim de 15 ani.
Pensionarea va fi doar de limita de varsta potrivir anexei 5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensionare comancorinaadelina comancorinaadelina Am o mare neclaritate, din cate stiu eu varsta de pensionare pentru femei este de 63 ani si pentru barbari la 65 ani cu minim 15 ani vechime. Acum, am o doamna ... (vezi toată discuția)