avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. O cunostinta a primit o pedeapsa de 2 ani ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. O cunostinta a primit o pedeapsa de 2 ani cu suspendare ...

Buna ziua.
O cunostinta a primit o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pentru evaziune la o casa de pariuri, prejudiciul fiind de 16.000 lei.
Intrebarea mea este, daca in momentul de fata casa de pariuri respectiva nu mai exista, este in faliment si persoana nu poate achita integral suma pana la sfarsitul termenului, se poate amana executarea pedepsei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mydream , utilizator 20:33, 11 Octombrie 2020
nu au legătură...răspunderea penala e personala.puteti insa incerca sa consultati un avocat sa analizeze cazul in speta si poate găsește o soluție legala
Condamnarea este independenta, statutului firmei prejudiciate. Daca a primit doi ani cu suspendare pentru infractiunea savarsita, asta inseamna ca nu va face puscarie, dar la prima abatere ,orice ar face , primeste si condamnarea de care a scapat cand a primit cu suspendare
Multumesc pentru raspunsuri. In cazul in care persoana respectiva nu ar achita integral suma pana la sfarsitul celor 2 ani de suspendare, poate fi aplicata executarea pedepsei? Adica poate fae puscarie? Daca nu are nici o abatere si s-a prezentat la toate intrevederile.
Multumesc.
Mai bine consultati un avocat , si ii expuneti toate detaliile cazului

Antoanela Geaman a scris:

nu au legătură...răspunderea penala e personala.puteti insa incerca sa consultati un avocat sa analizeze cazul in speta si poate găsește o soluție legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)
Evazionist fiscal ce sunt- sunt cercetat de politie dorudoru dorudoru AJUTOOOR -EVAZIUNE FISCALA -SUNT ANCHETAT DEGEABA! CE POATE SA-MI FACA ? Am inchiriat apartamentul timp de 1 an si opt luni - fara a inregistra inchirierea ... (vezi toată discuția)
2 dosare conducere fara permis Daniel.G Daniel.G Buna am 2 dosare pentru conducere fara permis an judete diferite la primul dosar am primit 2 ani suspendare ma intreb ca la al 2 lea oare o sa primesc ... (vezi toată discuția)