avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal dupa CCC, indemnizatie mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal dupa CCC, indemnizatie mai mica?

Bună seara,
Am o problema legata de locul de munca. În data de 29.08.2020, mi s-a întrerupt suspendarea CIC pt concediu de creștere a copilului. Mi s-a propus sa renunț la postul pe care l-am avut înainte de concediu de maternitate și sa accept alt post, cu condiția ca salariul sa nu-mi fie modificat. Am acceptat, dar am și întrat în concediu medical de risc maternal.
Acum, am primit fluturașul de salariu pe luna septembrie, și constat ca salariul meu, este jumătate din cât am avut înainte de concediu. Este normal, și legal?!?
Se puate face ceva în privința asta?
Va mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Erika-Monica , utilizator 20:18, 12 Octombrie 2020
Nu cumva ati primi indemnizatia pentru concediu de risc maternal?
Pai, din moment ce am CIM activ din 29.08., iar CM risc l-am predat în 4.09., pe luna septembrie, nu se calculează riscul din salariu, sau cum?

Cornel Vasile a scris:

Nu cumva ati primi indemnizatia pentru concediu de risc maternal?

Cuantumul indemnizaţiei de risc maternal reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10 din OUG 158/2005 .... in baza de calcul intra indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului
Off. Și asta va fi pe toată perioada de concediu de risc maternal, sau doar pe prima luna? Sau pana întru în concediu prenatal?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizaţiei de risc maternal reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10 din OUG 158/2005 .... in baza de calcul intra indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului

Pana se termina concediu de risc maternal ... baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare,

Alte discuții în legătură

Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se ... Roro13 Roro13 Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se naște în august 2021, mai pot beneficia de concediu creștere copil si indemnizație? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul ... Alina8392 Alina8392 Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul pt stimulentul de insertie. Acum sunt insarcinata cu bebe 2 si voi intra de luna viitoare in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil! bună seara! sunt insarcinata in 3 luni cu al 2lea copil si urmează ... Anddra Anddra Bună seara! Sunt insarcinata in 3 luni cu al 2lea copil si urmează sa ma întorc la munca după concediu de creștere copil 1, o sa mai prind 5 luni de munca ... (vezi toată discuția)