avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se ...

Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se naște în august 2021, mai pot beneficia de concediu creștere copil si indemnizație? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:21, 29 Decembrie 2020
Veti beneficia de concediul pentru creșterea copilului si indemnizația aferenta.

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din OUG 111/2010 într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Buna ziua,
Pasii de urmat ar fi:
1. Reveniti la serviciu cu o luna inante ca bebe sa implineasca 2 ani ( luna tatalui-asta daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de ea). Sa presupunem ca le indeplineste ( daca nu puteti reveni cu detalii);
2. La revenirea la serviciu solicitati o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte perioada cat ati beneficiat de indemnizatie precum si cuantumul ei. O sa va fie necesara pentru plata indemnizatiei pentru concediu maternal;
3 La sfarsitul concediului maternal ( sau la sfarsitul celor 42 de zile de concediu de lauzie daca nu doriti sa beneficiati de tot) depuneti actele pentru Concediu Crestere Copil "2"-CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! cum trebuie sa procedez pentru a intra din ccc1 ... Maria Genoiu Maria Genoiu Buna seara ! Cum trebuie sa procedez pentru a intra din ccc1 in ccc2 fără sa merg la serviciu Primul copil s-a născut pe data de 23-09-2021 iar anul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt în ccc și sunt însărcinată primul copil ... Ptk1 Ptk1 Bună ziua! Sunt în CCC și sunt însărcinată primul copil împlinește 2 ani pe 15 iulie 2021 iar eu voi naște pe 25 iunie 2021 Trebuie sa duc ceva la ... (vezi toată discuția)
Ccc Marinel@ Marinel@ Buna ziua... soțul este în creștere copil...in iulie face fata 2ani... dacă nu se întoarce la serviciu .înainte că copilul sa facă 2ani.cu 2luni ... (vezi toată discuția)