avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc

Buna ziua... soțul este în creștere copil...in iulie face fata 2ani... dacă nu se întoarce la serviciu .înainte că copilul sa facă 2ani.cu 2luni înainte...eu fiind însărcinată cu al doilea copil..nasc in octombrie.anul acesta.... pierde indemnizația.sau ia tot atâția bani k la primul...? Se poate duce doar din iulie până în octombrie... pană nasc..și să intre din nou în creștere copil?ia tot bani ca la primul?ce acte trebuie? mulțumesc frumos și sper k ați înțeles ce am vrut să scriu...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 30 Mai 2020
Buna ziua,
Dvs. ati lucrat inainte de nastere?
Ati fi putut beneficia de aceasta indemnizatie?
Daca da, sotul trebuie sa revina la serviciu cu o luna inainte ca cel/cea mic/a sa implineasca 2 ani.
Poate reveni la munca si in calculul indemnizatiei pentru bebe 2 vor fi in calcul si veniturile avute in aceste luni...
Actele... sunt aceleasi ca cele pentru bebe 1 la care se adauga o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte perioada concediului pentru crestere copil pentru bebe 1 precum si cuantumul indemnizatiei.
1. Cu 2 luni inainte nu se mai poate intoarce la munca.

2. Nu pierde nicio indemnizatia, va beneficia si pentru al doilea copil daca va depune actele de acordare a acesteia.

3. Dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Nu.eu nu am lucrat.kam niste probleme de sănătate.nu am lucrat niciodată....
Atunci sotul poate depune actele pentru indemnizatia CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se ... Roro13 Roro13 Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se naște în august 2021, mai pot beneficia de concediu creștere copil si indemnizație? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori câteva detalii despre ccc Elena elena 95 Elena elena 95 Buna ziua, as vrea sa stiu daca soțul ia ccc1, si ne dorim si cel de al doilea bebe. Poate sa mai ia indemnizație daca bebe 2 se naște peste 8 luni de cand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc din somaj. am inteles ca pot beneficia de indemnizatie ... NicoletaMC NicoletaMC Indemnizatie CCC din somaj. Am inteles ca pot beneficia de indemnizatie CCC pentru bebe 2 care se naste la 5 luni dupa ce bebe 1 implineste 2 ani, pentru ca ... (vezi toată discuția)