avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare limita cadastrala si suprafata teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare limita cadastrala si suprafata teren

Buna ziua,

Pentru un teren intravilan pe care il am in proprietate, exista un surplus de teren intre lotul meu si cel al vecinului, care nu figureaza ca suprafata in actele de proprietate si, implicit, cadastru (nici al meu, nici al vecinului). Actele de proprietate confirma ca loturile noastre sunt invecinate pe intreaga latura, surplusul de suprafata fiind intre cele doua loturi si nefigurand in acte sau shemele cadastrale. Situatia a aparut probabil in urma unor masuratori gresite din trecut, in momentul dezmembrarii lotului (terenurile au fost alipite acum multi ani). Dorim sa corectam situatia in acte - practic, sa ne intelegem asupra impartirii surplusului si sa efectuam corectiile aferente in acte. Care ar fi procedura pentru a face acest lucru (atat intre mine si vecin, cat si intre mine si autoritati)?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
cpypst, utilizator
Cel mai recent răspuns: cpypst , utilizator 18:18, 12 Octombrie 2020
nu e atat de simplu daca surplusul de teren nu figureaza in acte. mai ales daca este intravilan.intrebati la Oficiul cadastru . in Bucuresti nu se rezolva decat prin instant. am avut cazuri similare
Pe cale administrativa un topograf autorizat poate rectifica suprafata din acte cu 15%. De exemplu teren de 1.000 mp +15% = teren de 1.150 mp. Asta daca terenul este in intravilan. In extravilan e mai greu.
Suprafata difera deoarece in trecut se faceau masuratori simple cu ruleta si aplicau niste formule geometrice, care este gresit, fara a masura unghiuri si cote.

Vedeti cum arata actele si daca va incadrati in cei 15%. In niciun caz nu trebuie sa mergeti in instanta daca va icnadrati in acesti 15%, se poate face administrativ. In cel mai rau caz daca respinge oficiul de cadastru lucrarea faceti plangere impotriva incheierii la instanta, unde este gratuit timbrul in astfel de cazuri.
Sfatul meu e sa nu incepeti direct cu instanta deoarece costurile nu se justifica.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)
Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Abuz - teren in indiviziune babysee babysee Buna ziua, situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: a existat un lot in suprafata de aprox. 3000 mp; in 1998 am cumparat din acest lot suprafata de ... (vezi toată discuția)