Salutare ! In urma cu ceva ani, mi-am achizitionat un domeniu ".ro" de la romarg.ro. Incep cu prima problema mai minora, dar demna de mentinut:
Pe langa domeniul cumparat (costa atunci 40.00 euro) am selectat si un plan de gazduire, aparent era la oferta si costa 0,00 euro (zero). Bun, fericit de noua achizitie, am dat fuga la banca si le-am transferat banii pe factura emisa. Am ajuns acasa, bucuros sa testez noile achizitii si sunt intampinat de o factura neplatita de la ei, mai aveam de plata inca aprox. 200 lei (nu-mi aduc aminte suma exacta). I-am sunat pe domnii de la departamentul tehnic si mi-au zis ca a fost o eroare in sistemul lor si de fapt gazduirea nu trebuia sa apara cu suma de 0 euro si mi-au spus ca am de ales intre a renunta la gazduire sau sa platesc suma datorata. De aici vedeti problema, de ce ar trebui sa platesc pentru greseala lor? In fine, am trecut peste, aveam nevoie de gazduire.
Acum marea problema: Acel domeniu .ro in valoare de 40 euro era pe o perioada nedeterminata, permantenta, adica platesti o singura data, il ai pe viata. Bun, treaba a stat asa 2-3 ani pana m-am trezit cu notificari de la ei precum ca domeniile .ro vor deveni pe baza de subscriptie (abonament) . Acum o analogie: imi cumpar o masina cu banii jos, suma totala, fara rate/leasing etc. (practic o detin in totalitate) apoi se tresesc producatorii ca trebuie sa platesc abonament pentru a o putea folosi in continuare ? Ce ar fi de facut in acest caz?
Adresati ANPC-ului cu problema relatata mai sus...si la plata "gazduirii' v-au inselat...se pare ca la aceasta firma asa se practica...o firma care se respecta niciodata nu va imputa greseala tehnica, la client.
Multumesc pentru raspuns ! Problema cu hosting-ul nu m-a deranjat asa tare, desi imi aduc aminte de o intamplare similara pe Emag, diferenta fiind ca ei si-au onorat comenzile cu pretul eronat.
Cat despre "bait&switch"-ul cu domeniul, ne-au cam ars . (nu sunt singurul cu aceasta problema, mai mult ca sigur, orice client ce avea cumparat un domeniu de la ei cu .ro, inainte de a implementa aceasta "schema" au patit acelasi lucru).
Factura hosting
cristivstan
Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: realizez un site pentru un client si acesta nu are nici domeniu, nici pachet de gazduire cumparate. Si m-a rugat pe ... (vezi toată discuția)