avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de plată drepturilor restante la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de plată drepturilor restante la pensie conform ...

Pot beneficia de plată drepturilor restante la pensie conform deciziei CCR 702/2019 .? Am primit suma aferentă coeficientului de corecție de 1,07 numai pentru perioada de după 10/02/2020 deși trebuia să primesc această diferență di n mai 2014 când am ieșit la pensie pentru limită de vârstă. . Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 18:18, 13 Octombrie 2020
Nu exista prevedere legala pentru primirea restantelor incepand cu anul 2014.
In primunl rand este depasit termenul general de prescriptie de 3 ani.
Actionati casa de pensii in instanta pentru ca, cei care au sesizat curtea constitutionala si dupa decizia lor s-au rejudecat procesele au obtinut plata retroactiva de la data iesirii la pensie limita de varsta. trebuie incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prevederile deciziei 702/2019 a curtii constitutionle publicata in mo 96/2020 ? psorinp psorinp Am fost pensionar de invaliditate din anul 2004 pana in anul 2108 iunie 12 cand am trecut la pensie de varsta si la data calcularii pensiei de varsta nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
In perioada 2007-2019 am fost in pensie de invaliditate. in 24.01.2019 ... grozavu.aurica grozavu.aurica In perioada 2007-2019 am fost in pensie de invaliditate. In 24.01.2019 s-a emis decisia de pensie pt. limita varsta fara a se aplica nici un indice de ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie peflori peflori decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)