avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere prealabila pt amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere prealabila pt amenintare

As dori sa depun plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Va rog sa mi spuneti daca exista prevazut un termen pentru depunerea anei asemenea plangeri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aurasd , utilizator 16:34, 5 Aprilie 2014
legally a scris:

Exista termenul de 2 luni , care curge de la data la care au inceput amenintarile sau de la data la care ati stiut cine este faptuitorul.

Am si eu o intrebare...nu va suparati...acest termen de 2 luni la care va referiti pentru care infractiuni se aplica?
Personal am facut o plangere penala chiar dupa 2 ani de la savarsirea faptei (fals, uz de fals, abuz in serviciu...) si se efectueaza totusi cercetari....nu am fost pus in situatia sa dau explicatii de nici un fel cu privire la depasirea termenului de 2 luni....nici macar nu s-a pus problema unui asemenea termen!
....in final...revin la intrebarea de mai sus: pentru care infractiuni se aplica termenul de 2 luni?
Multumesc anticipat pentru opinii....
Sunt anumite infractiuni pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate (art 279 C.p.p). Plangerea prealabila nu se confunda cu planferea simpla (art 222 C.p.p) sau cu denuntul (art 223 C.p.p). Doar in cazul plangerii prealabile curge acel termen de doua luni! Ne dam seama de modul de sesizare din insasi formularea textului de lege ce incrimineaza infractiunea! Astfel, de regula, in articolul ultim se specifica faptul ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. A se vedea art 193, 213, etc.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Buna ziua.
Indraznesc sa apelez la dvoastra cu o problema.
La inceputul acestui an un prieten mi-a furat masina facand accident cu ea. El nu detine permis de conucere, era sub influenta bauturilor alcolice. Dupa incident a fugit de la locul accidentului lasand in urma doua persoane care se flau cu el in masina si care m-au anuntat la acel moment despre incident. Dupa ce am dat declaratii peste declaratii la politie impreuna cu martorii si dupa multe promisiuni ca voi primi banii pe dauna masinii intr-un moment de furie l-am contactat pe individ pe un site de socializare unde I-am spus ca il voi bate si I-am adresat cateva vorbe urate dar nu cu intentia de a face asta era doar un raspuns la nepasarea lui si faptul ca se lauda la toata lumea ca mia distrus masina si nu va pati nimic.
Individul a depus plangere la politie pentru amenintare as dori sa stiu ce se poate intampa in acest caz lucrand la o institutie de stat unde se ia in calcul foarte mult cazierul si afalnduse deplangerea lui la servici.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)