avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare solicitare revenire CIC Va rog sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare solicitare revenire CIC Va rog sa ma ajutati cu indrumare ...

Anulare solicitare revenire CIC
Va rog sa ma ajutati cu indrumare pentru urmatoarea situatie (mentionez ca datele specificate sunt fictive, doar pentru a putea analiza situatia):
Mamica in CIC (copil nascut in 15 februarie 2019), in luna februarie 2020 face cererea de inscriere a copilulului la cresa (pentru ca sunt locuri foarte putine si se face cererea cat mai din timp), incepand cu 21 octombrie 2020, iar cresa ii solicita sa prezinte adeverinta de la locul de munca din care reiese ca isi reia activitatea (mai repede decat data maxima pana la care poate beneficia de CIC, respectiv 15 ianuarie 2021).
Drept urmare face solicitare catre angajator, de reluare a activitatii, iar de la locul de munca i se elibereaza adeverinta (formular tip de la cresa) pentru inscrierea copilului la cresa, in care se precizeaza ca isi reia activitatea din 1 octombrie (doar atat primeste, nu si decizie de reluare a activitatii).
Cresa refuza solicitarea de inscriere a copilului (urmare a locurilor limitate si a criteriilor de acceptare), asadar mamica doreste continuarea CIC-ului pana la data maxima.
Intrebari: Are valoare solicitarea angajatului de reluare a activitatii fara decizia din partea angajatorului? Este obligata mamica sa reia activitatea la 21 octombrie? Aceasta decizie trebuie emisa imediat dupa primirea solicitarii sau poate fi emisa chiar si cu 1-2 zile inainte da data reluarii ectivitatii?
Multumesc anticipat pentru clarificari.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
Andreea Daniela D, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 14 Octombrie 2020
Nu prea are valoare solicitarea angajatului de reluare a activitatii fara decizie din partea angajatorului .... Mamica poate reintra in CCC, .... decizia poatr fi emisa imediat dupa primirea solicitarii sau poate fi emisa chiar si cu 1-2 zile inainte da data reluarii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)
Reluarea serviciului inainte de expirarea concediului de ingrijire a copilului puni puni buna ziua. sunt in CIC de 1 an si 9 luni si angajatorul institutie publica mi-a solicitat reantoarcerea la serviciu cat mai repede. as dori sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Ref. norme noi cresa de stat sector 1, bucuresti Lasora Lasora Buna seara, Am un baietel in varsta de 14 luni - nascut pe 16 septembrie 2019, inscris din data de 2 decembrie 2019 pe lista de asteptare a unei crese de ... (vezi toată discuția)